Navegando TCC por assunto "Fermentação"
Itens para a visualização no momento 1-4 of 4
-
Sorgo sacarino como substrato para a produção de etanol e modelagem da cinética de fermentação
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, , Câmpus São Carlos, 29/08/2023)Sorghum is a grass with significant cultivation in several countries and of great agricultural and livestock importance, mainly due to the inclusion of its grain in animal nutrition, being the fifth most produced cereal ... -
Métodos de monitoramento de fermentação alcoólica
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, , Câmpus São Carlos, 13/09/2022)Sugarcane cultivation and ethanol production in Brazil has an active role in the country's economy, sugar since colonization in the 16th century and ethanol since the last century, currently having an important participation ... -
Produção de hidrogênio como fonte de energia e estratégia de gestão de resíduos e mudanças climáticas
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, , Câmpus São Carlos, 16/11/2021)With the increasing population growth and industrial development, the level of waste generated by human beings and industries has reached an alarming point. Allied to this fact, the air pollution brings to light the need ... -
Estudo de viabilidade de rota alternativa de consumo de dióxido de carbono gerado pela fermentação do processo produtivo em benefício de estocagem do gás em uma indústria alimentícia
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, , Câmpus São Carlos, 23/01/2024)Carbon dioxide is a versatile gas with various applications. In the food industry, it is used to carbonate beverages, preserve food, and extend the shelf life of perishable products. In breweries, carbon dioxide is generated ...