• Docking molecular e interações não-covalentes de compostos originais derivados de 2-aril-oxazolinas em enzimas de Candida spp. 

      Silva, Rui Filipe Nogueira da (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Biotecnologia - PPGBiotec, Câmpus São Carlos, 23/08/2019)
      Candidiasis is a mycosis caused by fungi of the genus Candida spp. It affects up to 50% of the world's population and may progress to candidaemia, leading to death in up to a half of patients. Commercial drugs used in its ...
    • Avaliação dos efeitos de revestimentos naturais na conservação de carne bovina resfriada e embalada a vácuo 

      Alves, Henrique Cezar (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Biotecnologia - PPGBiotec, Câmpus São Carlos, 30/10/2015)
      Brazil is the world’s second largest producer and exporter of bovine fresh meat, what in 2014 accounted for about US$23.31 billion in Gross Value of Production (GVP) in a market of US$62.97 billion per year, generating ...
    • Aplicação do mapeamento vetorial para biomoléculas 

      Sacco, Antonio Cesar Silva (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Biotecnologia - PPGBiotec, Câmpus São Carlos, 09/10/2017)
      The main focus of this work was to study two types of non-covalent interactions: π interactions and hydrogen bonds. This type of study is necessary when one wants to analyze, for example, enzyme-ligand or DNA-ligand ...