• Análise da qualidade microbiológica e sujidades em melado de cana-de-açúcar 

      Belé, Jhéssica Samara Abreu Holsbach Silva; http://lattes.cnpq.br/8052779335968451 (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-graduação em Agroecologia e Desenvolvimento Rural (Campus ARARAS), Câmpus Araras, 05/02/2019)
      Sugarcane syrup is defined as the product obtained by the concentration of sugarcane juice (Saccharum officinarum L.) or from melted sugarcane. The sugar cane syrup have good acceptance in the Brazilian market and can be ...
    • Estudo nutricional e sensorial de açúcares cristal, refinado, demerara e mascavo orgânicos e convencionais 

      Faria, Daiara Aparecida Mendes; http://lattes.cnpq.br/3084939323677190 (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-graduação em Agroecologia e Desenvolvimento Rural, , 27/04/2012)
      This study aimed to evaluate the nutritional and sensory quality of different types of sugars, were analyzed for both the physico-chemical and sensory analyzes of eight samples of sugars including conventional and organic. ...
    • Avaliação física, físico-química e sensorial de cultivares alface produzidas em diferentes sistemas de cultivo 

      Fontana, Larissa; http://lattes.cnpq.br/1970404419752715 (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-graduação em Agroecologia e Desenvolvimento Rural (Campus ARARAS), Câmpus Araras, 18/05/2016)
      In Brazil, there is a growing and promising market that explores the new cultivars of lettuce and crispy segment the Brunella and Crocantella cultivars are examples. The cv. Brunella is an innovative cultivar that combines ...
    • Características agronômicas, físico-químicas e sensoriais de linhagens de pimenta Biquinho cultivadas em sistema orgânico 

      Santos, Adriano Sebastião dos; http://lattes.cnpq.br/2547235717426847 (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-graduação em Agroecologia e Desenvolvimento Rural (Campus ARARAS), Câmpus Araras, 26/02/2018)
      The pipper “Biquinho” is more and more valued in the consumer market, being attractive mainly for the taste and for its use as canned, jam, sauces and dry spices. Despite the great demand of the market, there are few ...
    • Qualidade microbiológica, físico-química, instrumental e sensorial de marcas de açúcares mascavo 

      Silva, Rodrigo França da; http://lattes.cnpq.br/6811323057959894 (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-graduação em Agroecologia e Desenvolvimento Rural (Campus ARARAS), Câmpus Araras, 19/04/2017)
      The present work aimed to evaluate the microbiological, physical-chemical, instrumental and sensory quality of brown sugar brands in order to produce data on the identity of this product. We analyzed 15 brands, obtained ...
    • Caracterização físico-química e sensorial de melados comerciais de cana-de-açúcar 

      Vicentini-Polette, Carolina Medeiros; http://lattes.cnpq.br/8256944734912358 (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-graduação em Agroecologia e Desenvolvimento Rural (Campus ARARAS), Câmpus Araras, 05/02/2019)
      The sugarcane syrup production is one of the ways to benefit sugarcane and, at the same time, to provide the small rural producer with a safe income source. It is of great importance that the artisanal and cultural product ...