• Elaboração de farinhas e biscoitos com resíduos da agroindústria familiar da região de Araras 

      Gaspar, Phillipe Bulgakov (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Agroecologia e Desenvolvimento Rural - PPGADR-Ar, Câmpus Araras, 08/05/2020)
      Studies indicate that food waste in Brazil reaches 26 million tons per year, being able to feed about 35 million people, with 60% of the urban waste generated being of food origin. Family agribusinesses produce minimally ...
    • Agregação de valor nutricional e sensorial em rapaduras artesanais 

      Joseph, Djalou (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Agroecologia e Desenvolvimento Rural - PPGADR-Ar, Câmpus Araras, 28/11/2017)
      Rapadura is a traditional product made from sugar cane juice (Saccharum officinarum L.). It is very popular in Latin America and the Caribbean, particularly in Haiti, where it is commonly used by the rural population. It ...
    • Qualidade físico-química e sensorial das alfaces das cultivares Romanela e Rubinela produzidas em diferentes sistemas de cultivo 

      Rossi, Cláudia Margareth Abe (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Agroecologia e Desenvolvimento Rural - PPGADR-Ar, Câmpus Araras, 03/08/2017)
      Lettuce is one of the vegetables with the highest consumption and economic importance worldwide, extensively cultivated in all continents, particularly in temperate and subtropical regions. In Brazil, there is a market ...