Browsing Genética Evolutiva e Biologia Molecular - PPGGEv by Subject "Fermentation"
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Seleção e caracterização molecular e fermentativa de leveduras personalizadas para a produção de vinhos brasileiros
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Genética Evolutiva e Biologia Molecular - PPGGEv, Câmpus São Carlos, 04/03/2022)Brazilian wine production has been standing out with high quality awarded wines around the world. However, major changes are still needed so that our country can compete with other wineries in the world. Among them, we can ... -
Desenvolvimento de um sistema de produção recombinante de uma cistatina em uma linhagem industrial de Saccharomyces cerevisiae
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Genética Evolutiva e Biologia Molecular - PPGGEv, , 09/09/2011)Saccharomyces cerevisiae is the most important microorganism used in alcoholic fermentation process. A strain of Saccharomyces cerevisiae widely used to produce alcohol in Brazil is the PE-2, due to its high fermentation ... -
Isolamento e caracterização de cepas termotolerantes de Saccharomyces cerevisiae e análise da expressão de genes possivelmente envolvidos com a termotolerância
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Genética Evolutiva e Biologia Molecular - PPGGEv, Câmpus São Carlos, 28/03/2018)Brazil is the world’s second largest producer of ethanol, which is produced, in our country, from the fermentation of sugarcane sucrose by Saccharomyces cerevisiae yeast. Despite having a high capacity for ethanol production, ...