• Leveduras produtoras de AIA e solubilizadoras de P visando a promoção de crescimento de tomateiro 

      Oliveira, Thaís Borges de (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Produção Vegetal e Bioprocessos Associados - PPGPVBA-Ar, Câmpus Araras, 26/08/2016)
      Microorganisms Plant Growth Promoters (MPCV) have the ability to produce compounds which stimulate plant growth by different mechanisms, such as the production of plant hormones and solubilization of minerals. Considering ...
    • Sistemas de manejo e variedades de cana-de-açúcar na composição da vinhaça de cachaça de alambique 

      Mattos, Danilo Sidney (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Produção Vegetal e Bioprocessos Associados - PPGPVBA-Ar, Câmpus Araras, 27/04/2017)
      The productive chain of the alembic cachaca is one of the most promising in the developing agroindustry in Brazil. The vinasse is the main waste of the productive activity, due to the large volume generated. The environmental ...
    • Milho orgânico em consórcio com adubos verdes perenes : produtividade, nutrição e supressão de plantas espontâneas 

      Arantes, Ana Carolina Costa (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Produção Vegetal e Bioprocessos Associados - PPGPVBA-Ar, Câmpus Araras, 07/06/2016)
      Maize can be intercropped with green manures, which in addition to performing the coverage and soil protection, the weeds control, also cycle nutrients and perform nitrogen biological fixation. This study aimed at ...
    • Extração de quitosana a partir de resíduo de camarão e seu efeito sobre leveduras do bioetanol 

      Tanganini, Isabella Carvalho (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Produção Vegetal e Bioprocessos Associados - PPGPVBA-Ar, Câmpus Araras, 18/01/2019)
      Chitosan is a biopolymer widely used in agriculture and in the food, medical and pharmaceutical industries. It is obtained by the deacetylation of chitin, extracted from the carapace of crustaceans or fungal mycelia. Despite ...