Browsing Centro de Ciências Agrárias - CCA by Subject "Umidade"
Now showing items 1-4 of 4
-
Efeito do armazenamento nas características microbiológicas e físico-químicas do açúcar mascavo
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Agroecologia e Desenvolvimento Rural - PPGADR-Ar, Câmpus Araras, 26/05/2023)Microbiological and physicochemical characteristics are determining factors for the quality of raw cane sugar. The objective of this study was to investigate the influence of storage on the microbiological and ... -
Influência do período de molhamento, temperatura e concentração de inóculo de Pyricularia grisea na ocorrência da brusone em plântulas de trigo
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Agricultura e Ambiente - PPGAA-Ar, , 26/06/2013)Blast disease, caused by Magnaporthe grisea (anamorph Pyricularia grisea), is one of the main diseases of wheat and is disseminated throughout main producing states of the Country. It has been causing significant yield ... -
Processamento e parâmetros físicos, químicos, físico-químicos, microbiológicos, sensoriais e de rotulagem do açúcar mascavo: revisão de literatura
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, , Câmpus Araras, 29/06/2021)The growing search for natural and artisanal foods raised the market potential of brown sugar. However, the lack of standardization of the products sold limits this food from being consolidated in the consumer's view. Data ... -
Análise do teor de minerais de grão verde, torrado, borra e bebida de cafés cultivados em sistema orgânico e organomineral
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, , Câmpus Araras, 27/04/2022)Coffee's main attribute for determining marketing and price is quality. Minerals interfere with coffee quality through plant metabolism and accumulation of desirable chemical compounds related to aroma, flavor, and production ...