• Sistemas de manejo e variedades de cana-de-açúcar na composição da vinhaça de cachaça de alambique 

      Mattos, Danilo Sidney (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Produção Vegetal e Bioprocessos Associados - PPGPVBA-Ar, Câmpus Araras, 27/04/2017)
      The productive chain of the alembic cachaca is one of the most promising in the developing agroindustry in Brazil. The vinasse is the main waste of the productive activity, due to the large volume generated. The environmental ...
    • Influência do tipo de fermento e do envelhecimento sobre a qualidade da cachaça artesanal orgânica 

      Gabriel, Afra Vital Matos Dias (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Agroecologia e Desenvolvimento Rural - PPGADR-Ar, , 28/06/2010)
      The current market of artisanal cachaça has growing continuously in the last years, especially in the last decade. This is a result of governmental programs to stimulate low-scale producers, which correspond to 30% of the ...
    • Cachaça orgânica: qualidade e influência dos métodos de preparo da matéria-prima 

      Silva, João Henrique do Nascimento e (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Agroecologia e Desenvolvimento Rural - PPGADR-Ar, , 24/05/2012)
      This work aimed to evaluate the physical-chemical and acceptance of sugarcane spirit produced with juice originated from different preparations of organic sugarcane. It was used the sugarcane variety RB867515 in the following ...