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Clonagem, expressão heteróloga e caracterização parcial da trealase periplasmática de Xanthomonas citri subsp. citri e do seu envolvimento com a fitopatogenicidade
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Genética Evolutiva e Biologia Molecular - PPGGEv, Câmpus São Carlos, 03/03/2015)Citrus canker imposes damages to citriculture by causing drop in productivity and fruit quality and the absence of effective control and cure. Thus, the economic potential of citrus is limited in part by this disease ... -
Avaliação de potenciais antígenos vacinais e geração de aptâmeros por cell-SELEX em Erysipelothrix rhusiopathiae
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Genética Evolutiva e Biologia Molecular - PPGGEv, Câmpus São Carlos, 28/02/2018)Erysipelothrix rhusiopathiae is a Gram-positive bacterium that causes the disease known as swine erysipelas. Available veterinary vaccines against the disease have several limitations and methods for detecting the bacterium ... -
Caracterização funcional parcial de dois genes de Xanthomonas citri potencialmente relacionados com a patogenicidade: XAC1006 (malato desidrogenase) e XAC0223 (proteína hipotética conservada)
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Genética Evolutiva e Biologia Molecular - PPGGEv, Câmpus São Carlos, 12/02/2019)The bacterium Xanthomonas citri subsp. citri (XAC) is the cause of citrus canker, a disease that affects many species of citric plants, causing drop in productivity and losses to producers. Many proteins have been detected ... -
Análise funcional do gene que codifica xiluloquinase em Xanthomonas citri
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Genética Evolutiva e Biologia Molecular - PPGGEv, Câmpus São Carlos, 23/06/2022)Citrus canker causes a decrease in the productivity and quality of citrus fruits due to the lack of efficient control and eradication measures and is caused by the bacterium Xanthomonas citri subsp citri (XAC). In proteomics ...