Browsing by Subject "Cheese whey"
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Aplicação de biorreatores anaeróbios em diferentes temperaturas para produção de hidrogênio a partir de águas residuárias agroindustriais
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Engenharia Química - PPGEQ, Câmpus São Carlos, 18/03/2016)The present evaluated the influence of hydraulic retention time (HRT), cheese whey substrate concentration, temperature in thermophilic range (55 a 75oC) and cofermentation of sugar cane stillage and cheese whey in ... -
Aproveitamento biotecnológico do soro de queijo porungo para obtenção da enzima β-galactosidase
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, , Câmpus Lagoa do Sino, 09/10/2020)Cheese whey are the main by-product of the dairy industry, characterized as an alternative substrate rich in nutrients and applicable in bioprocess. It has a high biochemical oxygen demand (BOD) and when associated ... -
Produção biotecnológica de galacto-oligossacarídeos (GOS) a partir do soro do queijo porungo
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, , Câmpus Lagoa do Sino, 22/10/2021)The use of agro-industrial residues associated with enzymatic process technology has encouraged the development of new strategies for obtaining bioproducts, such as galactooligosaccharides (GOS). The β-galactosidase ...