Navegando por assunto "Desperdício de alimentos"
Itens para a visualização no momento 1-3 of 3
-
O comportamento do consumidor no desperdício de alimentos em domicílios brasileiros
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Engenharia de Produção - PPGEP, Câmpus São Carlos, 14/02/2023)Food waste represents one third of all food produced globally. While this problem is characteristic of developed countries, Brazil is among the nations that waste the most food, which adds to the challenge of feeding 52 ... -
Mitigação do desperdício de alimentos: práticas e causas na díade fornecedor-supermercado
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Engenharia de Produção - PPGEP, Câmpus São Carlos, 15/05/2020)Food waste is a matter of priority on international agendas, given its environmental, social and economic impacts. In this context, the implementation of practices to mitigate food waste is an efficient way to support ... -
O papel da resiliência na redução do desperdício de alimentos: um estudo qualitativo na díade varejo-fornecedor de frutas, legumes e verduras (FLV)
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Engenharia de Produção - PPGEP, Câmpus São Carlos, 18/12/2019)Increasingly complex supply chains have become more vulnerable to risks and consequent disruptions of different natures. In the perishable chain, this ends up resulting in increased food waste. To respond effectively to ...