Navegando por assunto "Yeast"
Itens para a visualização no momento 1-8 of 8
-
Biossorção e biodegradação do corante têxtil Guarany 16- azul marinho em meio aquoso por Saccharomyces cerevisiae
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, , Câmpus Araras, 05/09/2023)Textile industries are responsible for excess amounts of dye waste discarded in water bodies, affecting the ecosystem. The chemical composition of these dyes makes them highly toxic compounds and harmful not only to the ... -
Métodos de monitoramento de fermentação alcoólica
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, , Câmpus São Carlos, 13/09/2022)Sugarcane cultivation and ethanol production in Brazil has an active role in the country's economy, sugar since colonization in the 16th century and ethanol since the last century, currently having an important participation ... -
Efeitos de defensivo agrícola em levedura para ração animal
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, , Câmpus São Carlos, 11/04/2022)Brazil is one of the largest ethanol producers in the world, within the production there is a facultative unicellular organism, the yeast, responsible for the bioreaction that transforms glucose and fructose, present in ... -
Seleção e caracterização molecular e fermentativa de leveduras personalizadas para a produção de vinhos brasileiros
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Genética Evolutiva e Biologia Molecular - PPGGEv, Câmpus São Carlos, 04/03/2022)Brazilian wine production has been standing out with high quality awarded wines around the world. However, major changes are still needed so that our country can compete with other wineries in the world. Among them, we can ... -
Avaliação da contaminação microbiana em fluido para cortes de metais em indústria metalúrgica.
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Biotecnologia e Monitoramento Ambiental - PPGBMA-So, Câmpus Sorocaba, 09/03/2018)Metalworking Fluids (MWF) is the class of oils and liquids used to lubricate, reduce heat and friction between the tool and parts, helping the parts machining at the time of cutting. Contamination from the dilution water ... -
Avaliação do mosto fermentativo de leveduras provenientes de cervejarias e otimização do processo de autólise industrial
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação de Mestrado Profissional em Química - PPGQ, Câmpus São Carlos, 07/02/2018)Brewer's yeast, widely used in the fermentation industry, is an excellent source of protein, thus used by human and animal nutrition industries. Biomin Animal Nutrition of Brazil is an Austrian company that is renamed in ... -
Seleção e evolução dirigida de leveduras para a utilização nas indústrias do bioetanol e cervejeiras
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Biotecnologia - PPGBiotec, Câmpus São Carlos, 20/02/2018)The fermented product industries have been demanding alternatives for increasing yields and reducing fermentation costs. Nowadays, the technique known as adaptive evolution becomes an excellent tool to develop different ... -
Influência das interações entre leveduras e bactérias contaminantes no rendimento da fermentação etanólica
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Produção Vegetal e Bioprocessos Associados - PPGPVBA-Ar, Câmpus Araras, 24/06/2024)Brazil is recognized worldwide for its pioneering role in integrating ethanol into its energy matrix, produced via fermentation using yeast strains, particularly Saccharomyces cerevisiae, and sugarcane juice or molasses. ...