Browsing by Advisor "Toledo, José Carlos de"
Now showing items 21-32 of 32
-
Qualidade fitossanitária: proposição de um modelo para gestão de prevenção do cancro cítrico na produção de laranjas no estado de São Paulo.
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Engenharia de Produção - PPGEP, , 14/02/2003)Citrus canker is one of the main threats to the sanity of orange groves in the production region of the State of Sao Paulo, known as Citrus Belt. This disease has caused the elimination of million of trees and losses to ... -
Análise das práticas da gestão da qualidade em fabricantes de equipamentos para a indústria de alimentos do estado de São Paulo
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Engenharia de Produção - PPGEP, , 19/08/2009)The capital good supplier for the food industry have encountered a new reality in the market, with the increase of requirements in the product quality improvement by, as well the adjustment of the equipments to the regulatory ... -
Análise das práticas da gestão do processo de desenvolvimento de produtos em empresas de revestimento cerâmico do pólo de Santa Gertrudes estado de São Paulo
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Engenharia de Produção - PPGEP, , 26/09/2010)Brazil occupies an outstanding position in the ceramic tile industry worldwide. In 2009 became the second largest consumer market (534.7 million sq), the fifth largest exporter (81 million sq) occupying the second position ... -
Oportunidades de aprendizagem organizacional na gestão de projetos: pesquisa-ação em uma empresa de engenharia consultiva
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Engenharia de Produção - PPGEP, , 09/11/2012)In recent years the possibility of incorporating the process of Learning Organizational (LO) during the life cycle of projects has been drawing the attention of scholars. However, there are few studies that analyze the ... -
Proposta para integrar os sistemas de gestão da qualidade, das boas práticas de fabricação e da APPCC em uma pequena empresa de sucos de frutas.
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Engenharia de Produção - PPGEP, , 05/12/2005)The steady growth of the fruit juices sector is a significant factor strengthening the Brazilian economy; the richness of the tropical fruits, the quality of juices they are processed into and the luring presentation to ... -
Modelo de sistema de gestão da qualidade para propriedades rurais leiteiras.
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Engenharia de Produção - PPGEP, , 02/12/2004)The agents of Brazilian dairy production chain work with critical rates of losses, starting from the dairy rural company that, several times, supply raw material characterized by low quality. This low quality may be justified ... -
Impactos das práticas da acreditação no desempenho hospitalar: um survey em hospitais do estado de São Paulo
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Engenharia de Produção - PPGEP, , 17/12/2013)The demand for improving the health care services from social actors (Government, Insurance Companies, Patients and Payers) has carried out the hospitals to implement actions of performance improvement. In Brazil, it occurs ... -
Relações entre melhoria contínua e inovação de produtos e processos: estudo de múltiplos casos
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Engenharia de Produção - PPGEP, , 20/11/2013)Continuous Improvement (CI) and Innovation are important approaches to generate competitive advantage for organizations. These approaches need to be properly managed in order to ensure long-term results, and must be also ... -
Análise de práticas do pré-desenvolvimento de novos produtos: estudo de múltiplos casos
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Engenharia de Produção - PPGEP, , 12/12/2014)Pre- development phase and corresponds to the activities ranging from identifying opportunities to generate product concepts. Throughout these activities there is a dynamic and complex flow of information about business ... -
Impactos dos programas para a segurança do alimento (BPF e APPCC) adotados por empresas produtoras de alimentos para animais
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Engenharia de Produção - PPGEP, , 07/11/2014)The need to ensure the quality and safety of food becomes increasingly a concern of the entire food production chain, from primary production to final consumption. Feed industry is an important link in this chain, because ... -
Aplicação da abordagem lean no processo de desenvolvimento de produto em empresas industriais brasileiras
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Engenharia de Produção - PPGEP, , 10/12/2013)Given the movement of national and international competitions, the fast technological advances, the reduction in life cycle of products on the market and greater demands for quality and services associated with products, ... -
Pesquisa-ação sobre os fatores de sucesso para implantação e continuidade do uso de cartas de controle estatístico de processo em uma planta química no Brasil
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Engenharia de Produção - PPGEP, , 14/02/2014)Statistical process control charts (SPC charts) were created in the 20th century in the United States and since then, they have been used for various purposes in different industries and services. SPC chart utilization was ...