• Dietas alimentares e as emissões de gases de efeito estufa nas capitais brasileiras 

      Costa, Gabriella Nunes da (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Economia - PPGEc-So, Câmpus Sorocaba, 08/03/2018)
      Food consumption has two distinct consequences on welfare: on the one hand, it determines the nutritional situation of consumers; on the other hand, it affects the emissions of greenhouse gases (GHG), thus impacting global ...
    • Poder de mercado no varejo de etanol no estado de São Paulo 

      Santos, Jaqueline Zani dos (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Economia - PPGEc-So, , 24/02/2012)
      Given the economic dimension of the sugar and ethanol industry, there is a strong concern regarding the loss of social welfare due to market power usage by ethanol companies, especially at retail, where conditions are ...
    • Dinâmica espacial e perfil produtivo da agricultura no estado de Mato Grosso do Sul em 2006 e 2017 

      Oliveira, Poliana Silva de (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Economia - PPGEc-So, Câmpus Sorocaba, 21/04/0009)
      The state of Mato Grosso do Sul is an important producer of agricultural products, especially of soybeans, corn and sugarcane, which together accounted for 94% of the states’s gross revenue from all annual agricultural ...