• Indução de resistência por Bacillus amyloliquefaciens e Lactobacillus paracasei à Phytophthora nicotianae em porta-enxertos de citros 

      Costa, Wesley Luiz Fialho; http://lattes.cnpq.br/8451987154093347 (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-graduação em Agroecologia e Desenvolvimento Rural (Campus ARARAS), Câmpus Araras, 28/09/2017)
      Citriculture is one of the most important crops influencing the agricultural trade balance. It is estimated that half of the orange juice consumed in the world is produced in Brazilian orchards. In the last years the ...
    • Efeito do biofertilizante no desenvolvimento de portaenxertos de citros e na indução de resistência à gomose de Phytophthora 

      Faldoni, Luciana; http://lattes.cnpq.br/3907316505262832 (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-graduação em Agroecologia e Desenvolvimento Rural, , 09/11/2011)
      Among the problems faced by the plant citrus sector, stands out of Phytophthora gummosis, which affects all stages of plant development. For disease control chemicals are used, but seeking a more sustainable agriculture, ...
    • Bactérias como agentes de controle de Phytophthora nicotianae e como promotoras de crescimento de porta-enxertos de citros 

      Giassi, Valdionei; http://lattes.cnpq.br/6089619502743637 (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-graduação em Agroecologia e Desenvolvimento Rural, Câmpus Araras, 14/12/2015)
      The microbial community plays an essential role in maintaining the ecological balance of soil. Interactions between microorganisms and plants have a major influence on the nutrition and health of the latter, and ...
    • Manejo da mancha preta dos citros através da utilização de agentes de controle biológico 

      Guimarães, Christiano Grëgio; http://lattes.cnpq.br/5987557101307019 (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-graduação em Agroecologia e Desenvolvimento Rural, , 16/02/2012)
      The citrus industry faces serious problems represented by diseases that reduce the productivity and depreciate the fruits that give the appearance thereof. Among these diseases the citrus black spot caused by Guignardia ...
    • Desenvolvimento de formulações de Bacillus subtilis para controle da podridão floral em citros 

      Klein, Mariana Nadjara; http://lattes.cnpq.br/9729133101595180 (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-graduação em Agroecologia e Desenvolvimento Rural, , 31/07/2012)
      Brazil is the world's largest producer of orange, seated in an area of 839.000 hectares, of which 77% are located in the southeast. Despite the importance of this crop, the citrus industry faces serious problems represented ...
    • Isolados de Trichoderma spp. como agentes promotores de crescimento e indutores de resistência em citros 

      Macedo, Vanessa Marcele; http://lattes.cnpq.br/2809177515064081 (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-graduação em Agroecologia e Desenvolvimento Rural, , 29/05/2014)
      The species of fungi belonging to the genus Trichoderma can be found in many environments, especially in the rhizosphere, as colonizers of roots and plant growth promoters, for their ability in facilitating the absorption ...
    • Controle da podridão azeda em frutos cítricos através de métodos alternativos 

      Machado, Bianca Ikari; http://lattes.cnpq.br/5650487015985128 (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-graduação em Agroecologia e Desenvolvimento Rural (Campus ARARAS), Câmpus Araras, 20/02/2018)
      Fungicides such as Thiabendazole and Imazalil are commonly used for the control of post-harvest diseases in citrus, presenting a good control especially on blue mold (Penicillium italicum) and green mold (Penicillium ...
    • Influência de fungos micorrízicos arbusculares como promotores de crescimento de porta-enxertos de citros 

      Miranda, Priscila Batista; http://lattes.cnpq.br/3020250840125516 (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-graduação em Agroecologia e Desenvolvimento Rural (Campus ARARAS), Câmpus Araras, 30/05/2017)
      Plant growth promoting microorganisms have been widely used in agriculture. As an example, the arbuscular mycorrhizal fungi, which associate with the roots of plants and help them in the better absorption of nutrients and ...
    • Microrganismos e substâncias antimicrobianas presentes em biofertilizantes para o controle de Phytophthora nicotianae 

      Silva, Aline Caroline da; http://lattes.cnpq.br/8211851564787698 (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-graduação em Agroecologia e Desenvolvimento Rural, , 29/05/2014)
      Among the phytosanitary problems faced by citrus sector it is highlighted the root rot caused by Phytophthora spp. which affects all stages of development of the citrus trees. Preventive measures associated with chemicals ...
    • Controle biológico de Alternaria alternata, agente causal da mancha marrom de alternaria, por Bacillus SPP. 

      Souza, Ariane do Carmo; http://lattes.cnpq.br/5585075926491349 (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-graduação em Agroecologia e Desenvolvimento Rural (Campus ARARAS), Câmpus Araras, 14/06/2018)
      The alternaria brown spot, caused by Alternaria alternata f sp. citri, causes large economic damages in tangor Murcott (Citrus sinensis Osbeck x Citrus reticulata [L.] Blanco). Its control is carried out through the spraying ...
    • Biofertilizantes, a base de esterco bovino, no controle de Phytophthora nicotianae em citros 

      Wehr, Pitt Paul; http://lattes.cnpq.br/4866079661328873 (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-graduação em Agroecologia e Desenvolvimento Rural, , 08/07/2014)
      The objective of this study was to evaluate the effect of two organic liquid fertilizeres made from fresh cattle manure, produced under anaerobic digestion or forced oxygenation, for the control of Phytophthora nicotianae. ...