• Determinação de aminas biogênicas em amostras de alimentos utilizando a eletroforese capilar 

      Mantoanelli, Jéssica Oliveira Fernandes; http://lattes.cnpq.br/5179138926952890 (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-graduação em Biotecnologia e Monitoramento Ambiental (Campus SOROCABA), Câmpus Sorocaba, 26/04/2019)
      Food safety issues usually relate several quality indicators, such as biogenic amines (BAs). These BAs are produced by all living organisms, possess biological activity and may be present in a variety of foods and beverages. ...
    • Caracterização físico-química e sensorial de melados comerciais de cana-de-açúcar 

      Vicentini-Polette, Carolina Medeiros; http://lattes.cnpq.br/8256944734912358 (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-graduação em Agroecologia e Desenvolvimento Rural (Campus ARARAS), Câmpus Araras, 05/02/2019)
      The sugarcane syrup production is one of the ways to benefit sugarcane and, at the same time, to provide the small rural producer with a safe income source. It is of great importance that the artisanal and cultural product ...