Browsing by CNPq Subject "CIENCIAS AGRARIAS::CIENCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS::CIENCIA DE ALIMENTOS::FISIOLOGIA POS-COLHEITA"
Now showing items 1-4 of 4
-
Influência do ferro na produção de massa, área foliar e índice de clorofila total na baby leaf rúcula
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, , Câmpus Araras, 03/04/2023)The aim of this study was to evaluate the effect of the iron nutrient in a hydroponic system using arugula baby leaf (Astro variety) in two seasons, summer and winter, on the characteristics: leaf area, fresh mass of shoots ... -
Benefícios e propriedades tecnológicas em alimentos enriquecidos com farinha de batata yacon
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, , Câmpus Lagoa do Sino, 30/01/2023)One of the most important aspects in controlling, preventing, and treatment for several diseases is food. Because of that, the interest in functional food has been increasing steadily to promote health in general. ... -
Síntese e caracterização de nanopartículas de quitosana-tripolifosfato e seu potencial como antifúngico natural para aplicação por aspersão em frutas frescas
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Biotecnologia - PPGBiotec, Câmpus São Carlos, 20/05/2020)Contamination by pathogens is a problem that occurs on a global scale and is related to approximately 25% of total fruit and vegetables losses in the post-harvest condition. The synthetic antimicrobials usually applied in ... -
Status da pesquisa, maturação de frutos e sementes de Physalis peruviana L.
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Agroecologia e Desenvolvimento Rural - PPGADR-Ar, Câmpus Araras, 27/05/2024)Physalis is a fruit of high commercial interest from Latin America, but still with low production in Brazil, mainly imported from Colombia. Regarding national production, there are still few studies on this species, ...