• Produção de ácido indol acético in vitro por Torulaspora globosa 

      Albertini, Jéssica; http://lattes.cnpq.br/7803960030368793 (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-graduação em Produção Vegetal e Bioprocessos Associados (Campus ARARAS), Câmpus Araras, 02/05/2017)
      The indole acetic acid (IAA) is a phytohormone capable of providing fast responses to plant development such as cell elongation and differentiation and division of cells. It is known that exist in the rhizosphere there ...
    • Milho orgânico em consórcio com adubos verdes perenes : produtividade, nutrição e supressão de plantas espontâneas 

      Arantes, Ana Carolina Costa; http://lattes.cnpq.br/9435027861075317 (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-graduação em Produção Vegetal e Bioprocessos Associados (Campus ARARAS), Câmpus Araras, 07/06/2016)
      Maize can be intercropped with green manures, which in addition to performing the coverage and soil protection, the weeds control, also cycle nutrients and perform nitrogen biological fixation. This study aimed at ...
    • Caracterização fenotípica e molecular do painel brasileiro de genótipos de cana-de-açúcar 

      Barreto, Fernanda Zatti; http://lattes.cnpq.br/4096425848895307 (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-graduação em Produção Vegetal e Bioprocessos Associados (Campus ARARAS), Câmpus Araras, 20/06/2016)
      Sugarcane is a renewable source of energy and has potential for expansion. The economic importance of sugarcane is due to its use as raw material, mainly for the sugar and ethanol production and, more recently for the ...
    • Otimização de parâmetros para edição de genoma via CRISPR/CAS9 em citros 

      Bernardi, Amanda de Carvalho; http://lattes.cnpq.br/3138057365035874 (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-graduação em Produção Vegetal e Bioprocessos Associados (Campus ARARAS), Câmpus Araras, 31/08/2017)
      The genus Citrus contains a wide variety of fruit-producing species such as oranges, lemons, limes and mandarins that are highly popular in the world. Brazil is one of the main citrus producers, currently leading the world ...
    • Desenvolvimento e caracterização de partículas à base de biopolímeros e vinhaça com adição de biomassa microalgal para uso como fertilizante 

      Bettani, Silvia Raquel; http://lattes.cnpq.br/6584425158204138 (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-graduação em Produção Vegetal e Bioprocessos Associados (Campus ARARAS), Câmpus Araras, 29/06/2018)
      Sugarcane vinasse is the main wastewater from the ethanol industry, produced in a proportion of about 12 liters per liter of ethanol. Among alternatives to its disposal, Fertirrigation is commonly used in order to improve ...
    • Desempenho de lima ácida Tahiti sobre diferentes porta-enxertos 

      Bettini, Bruna Aparecida; http://lattes.cnpq.br/5123079244646836 (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-graduação em Produção Vegetal e Bioprocessos Associados (Campus ARARAS), Câmpus Araras, 26/06/2019)
      The Tahiti acid lime, popularly known in Brazil as Tahiti acid lime, is one of the most produced fruits in the state of São Paulo, with the northwest region as the main producer pole. However, there are many losses due to ...
    • Leveduras como agentes de controle de Alternaria alternata em tomates no pós-colheita: mecanismos, resistência a estresses e formulação 

      Bosqueiro, Ariane Silva; http://lattes.cnpq.br/8943992959158197 (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-graduação em Produção Vegetal e Bioprocessos Associados (Campus ARARAS), Câmpus Araras, 27/03/2019)
      The fungus Alternaria alternata causes rot in several post-harvest crops, limiting commercialization and causing damage to the entire agricultural production chain. The use of biological control agents has been an alternative ...
    • Promoção de crescimento de cultivares de alface pela levedura rizosférica Torulaspora globosa 

      Cabrini, Paloma Garcia; http://lattes.cnpq.br/4647805518452142 (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-graduação em Produção Vegetal e Bioprocessos Associados (Campus ARARAS), Câmpus Araras, 22/08/2018)
      The soil harbors great microbial diversity which remains unknown, as regards species, microbial groups and functions in the ecosystem. Among the known microorganisms that inhabit the soil, one group is described as beneficial ...
    • Mapeamento de QTLs associados à resistência a Alternaria alternata em híbridos de citros 

      Campos, Kelly Aparecida Fernandes de; http://lattes.cnpq.br/2836875826060702 (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-graduação em Produção Vegetal e Bioprocessos Associados (Campus ARARAS), Câmpus Araras, 29/08/2016)
      Alternaria brown spot (ABS) disease is caused by a fungus of Alternaria genus, that causes injury and fruit depreciation, leaves fall, drought of pointers and new shoots. The action of the fungus Alternaria alternata f. ...
    • Efeito do sistema de fermentação, da adição de etanol ao tratamento ácido e da contaminação por Lactobacillus sp na produção de etanol 

      Costa, Marcelo Augusto de Souza; http://lattes.cnpq.br/4776573073140781 (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-graduação em Produção Vegetal e Bioprocessos Associados (Campus ARARAS), Câmpus Araras, 10/04/2017)
      The fermentation is one of the most critical steps of the fuel ethanol production. Some factors directly influence the fermentation efficiency, such as the fermentation system, the selected yeast and the bacterial ...
    • Efeito do 4-etilfenol sobre o crescimento e capacidade fermentativa da linhagem industrial de Saccharomyces cerevisiae PE-2 

      Covre, Elizabete Aparecida; http://lattes.cnpq.br/9217465614304943 (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-graduação em Produção Vegetal e Bioprocessos Associados (Campus ARARAS), Câmpus Araras, 26/02/2019)
      One of the main contaminating yeasts of ethanol production in Brazil is the species Dekkera bruxellensis. It is able to produce volatile phenolic compounds such as 4-vinylphenol and 4-ethylphenol from hydroxycinnamic acids ...
    • Germinação de sementes de Rubus sellowii e micropropagação de Morus nigra 

      Duarte, Willian Naves; http://lattes.cnpq.br/3146159019158911 (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-graduação em Produção Vegetal e Bioprocessos Associados (Campus ARARAS), Câmpus Araras, 28/05/2018)
      Sexual and vegetative propagation are the main methods of perpetuating plant species. Despite its importance in propagation, seeds of some species do not germinate even under favorable conditions, as is the case of seeds ...
    • Formação de um banco ativo de germoplasma, seleção de acessos e propagação vegetativa de Bougainvillea 

      Foschini, Jessica; http://lattes.cnpq.br/4992853958768276 (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-graduação em Produção Vegetal e Bioprocessos Associados (Campus ARARAS), Câmpus Araras, 04/10/2017)
      The world market of flowers and ornamental plants have been demonstrating high growth along the last years. Accompanying this growth, it is also observed the increase of the interest by the study and production of new ...
    • Desenvolvimento de matrizes poliméricas de alginato e pectina para o cultivo de células imobilizadas de Desmodesmus subspicatus em vinhaça de cana-de-açúcar 

      Jesus, Geise Cristina de; http://lattes.cnpq.br/8044378432830084 (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-graduação em Produção Vegetal e Bioprocessos Associados (Campus ARARAS), Câmpus Araras, 28/02/2018)
      Among the main industrial wastewaters, sugarcane vinasse figures as an actual environmental concern, due to its polluting potential and large volumes available, about 10 liters per liter of ethanol. Considering the ...
    • Estudo da interação entre genótipos, locais e anos e do coeficiente de repetibilidade em etapas finais do melhoramento genético da cana-de-açúcar 

      Leme, Gabriela Estefano Saraiva; http://lattes.cnpq.br/1536934874820068 (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-graduação em Produção Vegetal e Bioprocessos Associados (Campus ARARAS), Câmpus Araras, 23/08/2018)
      The last stages of a genetic breeding program are characterized by the conduction of multi-environmental trials (MET) aiming at the correct selection of promising genotypes in relation to characters of agronomic-industrial ...
    • Desempenho de mudas de alface produzidas nos diferentes volumes de células em bandejas e cultivadas em sistema hidropônico 

      Lima, Tiago José Leme de; http://lattes.cnpq.br/8466019905883104 (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-graduação em Produção Vegetal e Bioprocessos Associados (Campus ARARAS), Câmpus Araras, 05/04/2017)
      The hydroponic cultivation of lettuce in the NFT (Nutrient Film Technique) system has use seedlings obtained in trays with smaller volumes, requiring two transplants (from the tray to the nursery and then to the definitive). ...
    • Aplicação de silício no solo e resistência de híbridos de milho a larvas de Diabrotica speciosa (Coleoptera: Chrysomelidae) 

      Maciel, Jean Rafael da Cruz; http://lattes.cnpq.br/7646634821037058 (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-graduação em Produção Vegetal e Bioprocessos Associados (Campus ARARAS), Câmpus Araras, 27/08/2018)
      Brazil is the third largest producer of corn in the world. The high yield obtained in maize is a result good plant development during the crop cycle, supported by good water availability in the soil and best management ...
    • Poda e raleio da pimenteira para produção e qualidade de frutos 

      Marchi, Luana Ferreira; http://lattes.cnpq.br/3977174572516802 (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-graduação em Produção Vegetal e Bioprocessos Associados (Campus ARARAS), Câmpus Araras, 28/03/2018)
      Peppers are an important fruit vegetable, valued by farmers for their profitability and by consumers for their sensorial characteristics. Its production can be influenced by the management of the plant, through the number ...
    • Sistemas de manejo e variedades de cana-de-açúcar na composição da vinhaça de cachaça de alambique 

      Mattos, Danilo Sidney; http://lattes.cnpq.br/4021511723399773 (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-graduação em Produção Vegetal e Bioprocessos Associados (Campus ARARAS), Câmpus Araras, 27/04/2017)
      The productive chain of the alembic cachaca is one of the most promising in the developing agroindustry in Brazil. The vinasse is the main waste of the productive activity, due to the large volume generated. The environmental ...
    • Fatores que influenciam no sucesso e longevidade do controle das ferrugens da cana-de-açúcar por variedades resistentes 

      Mistura, Tatiane de Fátima; http://lattes.cnpq.br/7253139623900882 (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-graduação em Produção Vegetal e Bioprocessos Associados (Campus ARARAS), Câmpus Araras, 29/06/2016)
      Sugar, ethanol and bionergy are products generated from sugarcane, whose current demand remains high. However, two rust diseases have threatened its yield, brown rust (Puccinia melanocephala) and orange rust (P. kuehnii). ...