Browsing by Subject "Cítricos"
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Estudo da variação do perfil químico de citros com HLB e sadios, buscando informações sobre mecanismo de defesa
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Química - PPGQ, , 26/03/2014)This paper describes the variation of the chemical profile study of citros after inoculation of the bacterium "Candidatus Liberibacter asiaticus", responsible for Huanglongbing (ex greening), one of the most serious diseases ... -
Investigação da ação bactericida de produtos naturais sobre a bactéria Xylella fastidiosa
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação de Mestrado Profissional em Química - PPGQ, , 26/08/2013)This work describes the study of natural compounds as potential bactericides for control of Xylella fastidiosa which causes the Citrus Variegated Chlorosis (CVC), a disease that causes large losses in brazilian citrus and ... -
Aspectos químicos envolvidos nas interações de Citrus com fitopatógenos
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Química - PPGQ, , 10/08/2007)This present thesis describes the development of analytical methodologies involving the HPLC-PDA-MS/MS coupling to verify the production of both polar and non-polar metabolites in orange trees produced by grafting Citrus ... -
Identificação, expressão recombinante e caracterização de uma cisteíno peptidase de Diaphorina citri, inseto vetor da doença Huanglongbing
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Genética Evolutiva e Biologia Molecular - PPGGEv, , 25/02/2014)Brazil is a major exporter of oranges in the world, with the state of São Paulo, the largest citrus producer in the country. In the last years plants of the genus citrus have been strongly affected by various diseases and ... -
Estudo químico do fungo Colletotrichum acutatum e sua interação com Citrus sinensis
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Química - PPGQ, , 06/11/2014)Brazil remains the world's largest orange producer, accounting for 32% of the total production of oranges and 50% orange juice. The State of São Paulo holds 97% of Brazilian exports of orange juice, possessing one of the ... -
Análise comparativa das instituições e organizações agroindustriais citrícolas dos estados da Flórida (EUA) e São Paulo (Brasil)
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Engenharia de Produção - PPGEP, , 10/09/2008)Starting with citrus introduction in both Americas, citrus agro industry system installed in Florida (USA) and São Paulo (Brazil) suffered deep changes during growth and evolution processes. Changes caused by new technologies ... -
Viabilidade prática de Bacillus subtilis para controle biológico de Colletotrichum acutatum, agente causal da queda prematura dos frutos cítricos
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Agroecologia e Desenvolvimento Rural - PPGADR-Ar, Câmpus Araras, 10/05/2010)The objective of the present research was to study the practical viability of Bacillus subtilis (ACB-69) to control Colletotrichum acutatum, the casual agent of postbloom fruit drop (PFD) under field conditions. First, the ...