• Explorando os principais fatores que afetam o comportamento do consumidor de food delivery: uma proposta de modelo integrativo 

      Maekawa, Rafael (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação Profissional em Engenharia de Produção - PPGPEP, Câmpus São Carlos, 23/08/2023)
      The pandemic has changed the habits of people across the planet, triggering a new process of deeper change in food buying and selling chains, in line with the needs imposed by contingency and social distancing. Faced with ...
    • Formatos de varejo de alimentos: um estudo sobre as preferências do consumidor. 

      Moura, Thais Lacava de (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Engenharia de Produção - PPGEP, , 17/11/2005)
      The intention of this work is to study the consumer behavior in the choice of retail to purchase food. Being more specific, the work has the objective to identify the profile of the consumers who frequent diverses food ...
    • Adoção da tecnologia da informação na pecuária de corte 

      Machado, João Guilherme de Camargo Ferraz (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Engenharia de Produção - PPGEP, , 10/05/2007)
      Information Technology (IT) starts to play an important role in the day-by-day, changing the way the cattlemen manage their properties. IT affects business management as it allows for search, access, storage and dissemination ...
    • Comportamento de compra do consumidor no varejo supermercadista: o caso de Mato Grosso 

      Vargas, Allyson Rodrigues (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Engenharia de Produção - PPGEP, , 24/08/2010)
      Nowadays, studies of consumer behavior are of great relevance. Understanding the factors that lead consumers to choose a particular product or brand over others makes marketers continually seek answers to the needs of these ...
    • O comportamento do consumidor no desperdício de alimentos em domicílios brasileiros 

      Deliberador, Lucas Rodrigues (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Engenharia de Produção - PPGEP, Câmpus São Carlos, 14/02/2023)
      Food waste represents one third of all food produced globally. While this problem is characteristic of developed countries, Brazil is among the nations that waste the most food, which adds to the challenge of feeding 52 ...
    • Fatores que influenciam o comportamento do consumidor de edificações sustentáveis: um estudo exploratório no contexto brasileiro 

      Kirby, Regiane Cristina Laveli de Souza (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Engenharia de Produção - PPGEP, Câmpus São Carlos, 13/06/2018)
      The study of green buildings consumer behavior, despite its importance, has been a subject little explored in the academic literature. However, a better understanding of this matter can generate greater industry interest, ...
    • Uso de alimentos convenientes : uma proposta de modelo conceitual 

      Raimundo, Lívia Maria Borges (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Engenharia de Produção - PPGEP, Câmpus São Carlos, 08/03/2017)
      Convenience food can provide individuals with savings in time and effort – both physical and mental – at all stages of food provisioning, from meal planning to cleaning up. In this sense, its consumption fits into the ...
    • Comportamento do consumidor de alimentos: uma análise do consumo de carnes em São Paulo 

      Raimundo, Lívia Maria Borges (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Engenharia de Produção - PPGEP, , 27/02/2013)
      The meat production chain is a major agro-industrial chains in Brazil and also in the world. Its survival is fundamentally based on its ability to generate and sustain competitive advantage, resulting in value to the final ...