• Florestas comestíveis, o potencial da biodiversidade alimentar nativa na Floresta Nacional de Ipanema 

      Guilherme, André (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Sustentabilidade na Gestão Ambiental - PPGSGA-So, Câmpus Sorocaba, 05/10/2022)
      Currently 50.104 of 381.959 accepted plant species, 13.11% of the world flora, are Brazilian, many of them with real or potencial value for agriculture and food. Also known as food biodiversity, numerous of these negletcted ...
    • Semeando a cidade: provisão de serviços ecossistêmicos na agricultura urbana 

      Corrêa, Carina Júlia Pensa (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Planejamento e Uso de Recursos Renováveis - PPGPUR-So, Câmpus Sorocaba, 18/05/2020)
      Urban density triggers several environmental and social problems, most of them associated with the difficulty of maintaining and providing ecosystem services in these landscapes. In this sense, interventions are necessary ...
    • Percepção de serviços ecossistêmicos por alunos do ensino médio e superior 

      Almeida, Paula Carolina Setti de (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Planejamento e Uso de Recursos Renováveis - PPGPUR-So, Câmpus Sorocaba, 22/07/2024)
      The study on environmental education themes is a path that allows the construction of scientific knowledge regarding socio-environmental issues. Ecosystem services are the benefits that natural ecosystems provide to humans. ...