Browsing by Subject "Lettuce"
Now showing items 1-4 of 4
-
Avaliação agronômica de variedades de alface em cultivo em sistema DFT (Deep Film Technique)
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, , Câmpus Araras, 24/08/2023)Lettuce (Lactuca sativa L.) is considered the most commercialized and consumed leafy vegetable by Brazilians, and can be produced all year round. Hydroponic cultivation is an affordable alternative to conventional cultivation. ... -
Avaliação da contaminação de alface (Lactuca sativa) por coliformes termotolerantes e Escherichia coli em sistemas de cultivo orgânico e convencional
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Agroecologia e Desenvolvimento Rural - PPGADR-Ar, Câmpus ArarasCampus Araras, 15/12/2008)Lettuce (Lactuca sativa) is the most consumed vegetable in Brazil, being classified as an important food, to be a rich source of vitamins. According to the practices adopted, its cultivation can be organic or conventional. ... -
Otimização do crescimento e desempenho de mudas de alface (Lactuca sativa L.) sob iluminação artificial no cultivo hidropônico convencional e indoor
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Biotecnologia - PPGBiotec, Câmpus São Carlos, 25/08/2023)Hydroponics is a soilless cultivation system with controlled water and nutrient supply that, when coupled with a protected and controlled environment, significantly mitigates losses stemming from climatic variations and ... -
Atividade alelopática de extratos aquosos de Aristolochia esperanzae O. Ktze e Ocotea odorifera (Vell) Rohwer na germinação e crescimento de Lactuca sativa L. e Raphanus sativus L.
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Ecologia e Recursos Naturais - PPGERN, , 11/09/2003)The objective of this work was analyze the effects of aqueous extracts of Aristolochia esperanzae organs in the germination and early growth of lettuce and radish. All the prepared extracts obeyed the ratio of 100g of plant ...