Navegando por assunto "Nanoemulsion"
Itens para a visualização no momento 1-4 of 4
-
Potencial antifúngico de nanoemulsões de óleo essencial de Cravo-da-Índia (Syzygium aromaticum)
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, , Câmpus São Carlos, 22/03/2022)Essential oils are extracts derived from plants, defined as secondary metabolites compounds, being an important defense mechanism of plants. The antimicrobial activity of the oils is mainly due to their hydrophobic nature, ... -
Revestimento nanoestruturado de cera de carnaúba na manutenção da qualidade pós-colheita de tomates
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Biotecnologia - PPGBiotec, Câmpus São Carlos, 31/07/2015)Tomato is one of the most popular and consumed vegetable. However it is highly perishable because of its high water content. Post-harvest technologies of fruits and vegetables try to increase the shelf life of fruits, ... -
Desenvolvimento e estudo da estabilidade de nanoemulsões do tipo óleo em água com óleos vegetais
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Química - PPGQ, , 11/10/2011)A low energy emulsification method was used to prepare o/w emulsions of sweet almond or Brazil nut oils stabilized by Tween 80 and Span 80. Stable nano emulsions with droplet size of 160 nm and 270 nm were obtained for ... -
Nanoemulsões de óleos essenciais: mecanismos de estabilidade e interação com pectina em bionanocompósitos para aplicação em embalagens ativas
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Química - PPGQ, Câmpus São Carlos, 22/03/2019)Microbial growth is among the challenges impairing food preservation and shelf-life. Essential oils (EO) featuring antimicrobial and antioxidant activities denote an alternative for lessening the contents of synthetic ...