Browsing by Subject "Vinho"
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Seleção e caracterização molecular e fermentativa de leveduras personalizadas para a produção de vinhos brasileiros
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Genética Evolutiva e Biologia Molecular - PPGGEv, Câmpus São Carlos, 04/03/2022)Brazilian wine production has been standing out with high quality awarded wines around the world. However, major changes are still needed so that our country can compete with other wineries in the world. Among them, we can ... -
Aspectos analíticos em TS-FF-AAS: estudo de interferências e aplicação para a determinação de metais em vinhos e sucos
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Química - PPGQ, , 28/02/2007)In this work, it was evaluated the effects of interferences caused by major and minor constituents on Co, Cu and Mn atomized by flame atomic absorption spectrometry (FAAS) and by thermospray flame furnace atomic absorption ... -
Espectroscopia Raman amplificada por superfície associada à cromatografia em camada delgada para análise de amostras alimentícias
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Química - PPGQ, Câmpus São Carlos, 13/04/2018)Surface enhancement Raman spectroscopy (SERS) presents the advantages of conventional Raman spectroscopy with the possibility to detect compounds in low levels due to the enhancement on Raman intensity, generated by the ...