Listar Engenharia de Alimentos - EAl-LS por temas CNPq "CIENCIAS AGRARIAS::CIENCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS::CIENCIA DE ALIMENTOS::QUIMICA, FISICA, FISICO-QUIMICA E BIOQUIMICA DOS ALIM. E DAS MAT.-PRIMAS ALIMENTARES"
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Análise físico-química, compostos fenólicos, capacidade antioxidante, carotenoides totais e vitamina c da polpa, casca e semente da fruta gabiroba
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, , Câmpus Lagoa do Sino, 05/06/2020)Gabiroba (Campomanesia xanthocarpa) is a fruit of the Myrtaceae family, native to the Atlantic Forest and Brazilian cerrado. It is widely used in folk medicine and consumed fresh in the form of liquors and juices. This ... -
Insetos comestíveis como fonte proteica alternativa
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, , Câmpus Lagoa do Sino, 23/04/2021)The world population and demand for food are expected to have considerable growth in the next 30 years. In such case, the food could not be sufficiently supplied with sustainability. Therefore, edible insect proteins have ... -
Impacto do uso de realçador de sabor obtido de subproduto de cogumelo sobre a qualidade de hambúrguer bovino com redução de sódio
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, , Câmpus Lagoa do Sino, 22/03/2021)Sodium has essential functions in the body, but its excessive ingestion can cause a series of chronic diseases, such as hypertension and cardiovascular problems. Due to this, the demand for low-salt meat products is ...