Show simple item record

dc.contributor.authorAlves, Mariana Orlandi
dc.date.accessioned2021-07-07T12:13:29Z
dc.date.available2021-07-07T12:13:29Z
dc.date.issued2021-01-23
dc.identifier.citationALVES, Mariana Orlandi. Gestão de resíduos em uma panificadora utilizando as técnicas de Produção mais Limpa (P+L) e de educação ambiental. 2021. Trabalho de Conclusão de Curso (Graduação em Engenharia Ambiental) – Universidade Federal de São Carlos, São Carlos, 2021. Disponível em: https://repositorio.ufscar.br/handle/ufscar/14533.*
dc.identifier.urihttps://repositorio.ufscar.br/handle/ufscar/14533
dc.description.abstractThis work aims to analyze the generation and management of solid waste, also improve the environmental management through environmental education focused on clean production, from a bakery located in Juquehy, São Sebastião, in the state of São Paulo. Through weighing experiments and environmental education “classes”, bakery employees are expected to have greater knowledge about urban solid waste management (MSW) and, therefore, to become aware of this very important subject for society today.eng
dc.description.sponsorshipNão recebi financiamentopor
dc.language.isoporpor
dc.publisherUniversidade Federal de São Carlospor
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Brazil*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/br/*
dc.subjectGestão de resíduos sólidospor
dc.subjectProdução mais limpapor
dc.subjectPanificaçãopor
dc.subjectEducação ambientalpor
dc.subjectProcess mitigation.eng
dc.subjectEnvironmental educationeng
dc.subjectCleaner productioneng
dc.subjectWaste managementeng
dc.titleGestão de resíduos em uma panificadora utilizando as técnicas de Produção mais Limpa (P+L) e de educação ambientalpor
dc.title.alternativeWaste management in a bakery using the Cleaner Production and environmental education techniqueseng
dc.typeTCCpor
dc.contributor.advisor1Martins, Gabriela Rebello
dc.contributor.advisor1Latteshttp://lattes.cnpq.br/3972827387642192por
dc.description.resumoEste trabalho tem como objetivo analisar a geração e a gestão dos resíduos sólidos a fim de melhorar a gestão ambiental por meio de educação ambiental focada em P+L, em uma panificadora localizada em Juquehy, São Sebastião, no estado de São Paulo. Por meio de experimentos de pesagem e “aulas” de educação ambiental, é esperado que os funcionários da panificadora tenham conhecimento maior sobre a gestão de resíduos sólidos urbanos e, portanto, se conscientizem e apliquem os conhecimentos na gestão dos resíduos.por
dc.publisher.initialsUFSCarpor
dc.subject.cnpqENGENHARIASpor
dc.publisher.addressCâmpus São Carlospor
dc.contributor.authorlatteshttp://lattes.cnpq.br/1859081973741874por
dc.publisher.courseEngenharia Ambiental - EAm/Dpor


Files in this item

Thumbnail
Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Brazil
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Brazil