Browsing Teses e dissertações by CNPq Subject "CIENCIAS AGRARIAS::CIENCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS::CIENCIA DE ALIMENTOS"
Now showing items 1-3 of 3
-
Desenvolvimento de processos tecnológicos para preservação e descontaminação de alimentos
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Biotecnologia - PPGBiotec, Câmpus São Carlos, 04/03/2020)Contamination of foods caused by microorganisms occurs through their handling and or processing, which can change their physical-chemical characteristics and decrease shelf life, and cause infection. The objective of this ... -
Avaliação da atividade antimicrobiana de nanopartículas de óxido de zinco, óxido de cobre e prata em bactérias Gram-positivas e Gram-negativas.
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Biotecnologia - PPGBiotec, Câmpus São Carlos, 28/09/2018)The use of antimicrobials in packages, in particular metal oxides, can be effective in inhibiting or retarding the growth of microorganisms, thus enabling a longer expiration date of foods. The main objective of this work ... -
Fitas comestíveis de banana como veículos para probióticos
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Biotecnologia - PPGBiotec, Câmpus São Carlos, 18/08/2021)Considering the growing demand for products that simultaneously meet the requirements of healthiness, good sensory acceptance and convenience, snacks based on fruits or vegetables have been a strong market trend. Another ...