Browsing Teses e dissertações by Subject "Quality"
Now showing items 1-3 of 3
-
Aspectos fisiológicos do fruto de açaí sob armazenamento refrigerado
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Biotecnologia - PPGBiotec, , 10/08/2010)The açaí berry market has been increasing due to its high calorie characteristic and antioxidant activity, that contributes to diseases prevention. The market growth makes it the center of attention, upcoming the necessity ... -
Avaliação dos efeitos de revestimentos naturais na conservação de carne bovina resfriada e embalada a vácuo
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Biotecnologia - PPGBiotec, Câmpus São Carlos, 30/10/2015)Brazil is the world’s second largest producer and exporter of bovine fresh meat, what in 2014 accounted for about US$23.31 billion in Gross Value of Production (GVP) in a market of US$62.97 billion per year, generating ... -
Desenvolvimento de plataformas baseadas em alumina e sílica nanoestruturadas com permanganato de potássio para uso como sensor colorimétrico de maturação de tomates cv. Pizzadoro
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Biotecnologia - PPGBiotec, Câmpus São Carlos, 01/06/2015)Fruit quality is closely related to its physical characteristics, such as surface color and firmness, and are directly associated to the ethylene production (C2H4), which is the ripening hormone responsible for initiating ...