Browsing Teses e dissertações by Subject "Saccharomyces cerevisiae"
Now showing items 1-3 of 3
-
Efeito da inclusão de levedura na ração de tilápias na fase larval sob os parâmetros microbiológicos, bioquímicos, físico-químico e sensorial da qualidade do filé
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Biotecnologia - PPGBiotec, , 13/04/2012)This work aimed to study the different effects of supplemental yeast (Saccharomyces cerevisiae) during sex reversal in Nile tilapia (Oreochromis niloticus) represented by hybrid GIFT on microbiological parameters, biochemical, ... -
Estudo de interações proteicas da Tiorredoxina Peroxidase Nuclear (nTPx) de Sacharomyces cerevisiae nos eventos de crescimento celular e silenciamento telomérico
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Biotecnologia - PPGBiotec, , 26/08/2011)The thioredoxin peroxidase (Tpx) is a group of antioxidant proteins that has been widely studied due to its role in the decomposition of different peroxides such as H2O2, peroxynitrite and organic peroxides. The ability ... -
Isolamento, caracterização taxonômica e aplicação de leveduras no processo de fabricação de cervejas personalizadas
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Biotecnologia - PPGBiotec, Câmpus São Carlos, 30/07/2022)The brewing market has been expanding with important demands aimed at improving the quality of the drink. One of the alternatives to improve the process would be the identification of yeast strains with unique organoleptic ...