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AuthorAgnelli, Patricia Bolzan (1)Arab, Fernanda Elisa (1)Delabona, Priscila da Silva (1)... View MoreSubjectBiotecnologia (3)Biofilme (2)Amazon biome (1)... View MoreDate Issued2018 (2)2012 (1)2011 (2)2010 (1)CNPq Subjects
CIENCIAS BIOLOGICAS::MICROBIOLOGIA (6)
CIENCIAS AGRARIAS::CIENCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS::CIENCIA DE ALIMENTOS::MICROBIOLOGIA DE ALIMENTOS (2)CIENCIAS AGRARIAS::CIENCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS::CIENCIA DE ALIMENTOS (1)... View MoreGraduate ProgramPrograma de Pós-graduação em Biotecnologia (6)Document Type
Dissertação (6)

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Seleção e evolução dirigida de leveduras para a utilização nas indústrias do bioetanol e cervejeiras 

Lorca Mandujano, Gustavo Patricio (Universidade Federal de São Carlos, 2018-02-20)
The fermented product industries have been demanding alternatives for increasing yields and reducing fermentation costs. Nowadays, the technique known as adaptive evolution becomes an excellent tool to develop different ...
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Bioprospecção de fungos produtores de celulases da região amazônica para a produção de etanol celulósico 

Delabona, Priscila da Silva (Universidade Federal de São Carlos, 2011-03-14)
Prospecting for cellulose-producing fungi is one of the possible strategies for obtaining the necessary enzymes to hydrolyze the lignocellulosic material and to contribute to the viability of cellulosic ethanol production. ...
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Redução do biofilme de Streptococcus mutans sobre um material restaurador dentário modificado com nanopartículas de prata estudo in vitro 

Agnelli, Patricia Bolzan (Universidade Federal de São Carlos, 2011-03-25)
The bacterium Streptococcus mutans is one of the main initiators species of biofilm and is related to the etiology of caries. Currently there have been many studies investigating ways to reduce bacterial adhesion and biofilm ...
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Produção de substâncias bioativas por microrganismos endofíticos isolados do Cerrado de São Carlos-SP 

Favoretto, Naira Beatriz (Universidade Federal de São Carlos, 2010-03-22)
The Brazilian tropical savannah occupies a large area in Brazil and includes a high variety of plant species. This diversity is an important source of endophytic microorganisms consisting mainly of bacteria and fungi that ...
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Ação antibacteriana de nanopartículas de prata em Poli (ácido lático): PLA e estudo da biodegradação 

Gibelli, Izabel Cristina (Universidade Federal de São Carlos, 2012-05-29)
The biological contamination causes a great depth of concern in the polymers industry, whose materials are used for food packaging. Most of the bacteria are associated to a biofilm; complex microbial ecosystem, well ...
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Avaliação da atividade antimicrobiana de nanopartículas de óxido de zinco, óxido de cobre e prata em bactérias Gram-positivas e Gram-negativas. 

Arab, Fernanda Elisa (Universidade Federal de São Carlos, 2018-09-28)
The use of antimicrobials in packages, in particular metal oxides, can be effective in inhibiting or retarding the growth of microorganisms, thus enabling a longer expiration date of foods. The main objective of this work ...

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