• Secagem de cevada: análise da anatomia e do meio de transporte 

      Felizardo, Marcos Paulo (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Engenharia Química - PPGEQ, Câmpus São Carlos, 23/03/2018)
      Despite the recent motivations for application in the food industry, the characterization of polished barley grains is still scarce in the literature. In this way, the objective of this work was the experimental analysis ...
    • Caracterização física e de secagem de sementes de embaúba (Cecropia glaziovii Snethlage) 

      Felizardo, Marcos Paulo (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Engenharia Química - PPGEQ, , 28/02/2014)
      The drying of seeds of the pioneer species Cecropia glaziovii Snethlage is motivated due to its restoration characteristics of heterogeneous degraded forests. In this work the main goal is the physical and drying ...
    • Contribuições ao estudo da secagem da borra de café em leito vibrofuidizado 

      Rocha, Thalyne de Almeida Ferreira (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Engenharia Química - PPGEQ, Câmpus São Carlos, 15/03/2019)
      Brazil is the largest producer of coffee in the world, half of this production is destined to the soluble coffee industry, that generates a amount of waste. The spent coffee grounds leave the fabrication processo f the ...