• Secagem de gel ágar. 

      Moreira, Marcos Flávio Pinto (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Engenharia Química - PPGEQ, , 29/02/2000)
      Agar-agar is a hydrofilic colloid extracted from seaweed, mainly from algae Gelidium. It s used as culture medium in microbiology and as emulsificant, stabilizer and gelling in foods. Drying is an important operation in ...
    • Secagem convectiva de concentrado de minério de ferro: abordagem experimental e simulações por fluidodinâmica computacional 

      Souza, Amarílis Severino e (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Engenharia Química - PPGEQ, Câmpus São Carlos, 27/02/2023)
      Conventional transfer chutes are equipment used to change the solids flow direction in transporting systems that use conveyor belts. During operation, the solid transported by the upper conveyor belt enters the chute and ...
    • Reumidificação, caracterização e secagem de grãos de cevada em leito fixo 

      Albini, Geisa (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Engenharia Química - PPGEQ, , 04/03/2015)
      In order to contribute to the improvement of the drying process, the objective of this work was the experimental study on the drying of barley. Barley (Hordeum vulgare) grains of the variety Cauê have been used in this ...