• Parâmetros cinéticos da cristalização de sacarose em diferentes escalas 

      Barros, Guilherme López; http://lattes.cnpq.br/7700801843048493 (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-graduação em Engenharia Química, Câmpus São Carlos, 07/03/2018)
      This work aims to determine kinetic parameters capable of describing the crystallization of sucrose using bench scale and pilot scale reactors. Sucrose was chosen because it is a very important product for Brazil, which ...
    • Cristalização da sacarose : estudos experimentais, modelagem matemática e influência de impurezas 

      Crestani, Carlos Eduardo; http://lattes.cnpq.br/4466916726010127 (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-graduação em Engenharia Química, Câmpus São Carlos, 29/02/2016)
      Sugarcane is one of the main Brazilian crops. Studies encompassing unit operations of its industrial processes are old and broad in literature. However, the industrial process itself has changed very slowly over the years, ...
    • Produção de ácido glucônico e xarope de frutose a partir de sacarose catalisada por enzimas em reator airlift 

      Mafra, Agnes Cristina Oliveira; http://lattes.cnpq.br/6868423702339380 (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-graduação em Engenharia Química, , 21/03/2013)
      The sugarcane sugar (sucrose) is a raw material produced in abundance in Brazil, being attractive to produce high added-value by-products. The gluconic acid (GA) can be obtained by multienzymatic conversion of sucrose, ...
    • Estudo do processo de cristalização de soluções impuras de sacarose por resfriamento 

      Mantelatto, Paulo Eduardo; http://lattes.cnpq.br/0438514538015348 (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-graduação em Engenharia Química, , 24/10/2005)
      The objective of this work was to study the crystallization kinetics of impure sugarcane sucrose solutions by cooling, prepared as of VVHP and VHP raw sugars, sugarcane syrup and for PP-45 high purity granulated sugar ...
    • Estudo da cristalização da sacarose com adição de antissolvente 

      Mantilla, Hernán Dario Rojas (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-graduação em Engenharia Química, , 28/03/2013)
      In the study of the sucrose crystallization process, the nucleation phenomena and crystalline growth have been evaluated, when the systems were submitted to different solvent and operational conditions. The main objective ...
    • Estudo do processo de cristalização de sacarose a partir de soluções provenientes de cana-de-açúcar por resfriamento controlado 

      Merheb, Graciela de Amaral (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-graduação em Engenharia Química, , 29/06/2009)
      Today, Brazil is the major producer and exporter of sugar in the world. In the last harvest 2008/2009, 31.5 millions tons were produced, of which 60% were exported providing a 40% of international market share. However, ...