• Parâmetros cinéticos da cristalização de sacarose em diferentes escalas 

      Barros, Guilherme López; http://lattes.cnpq.br/7700801843048493 (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Engenharia Química - PPGEQ, Câmpus São Carlos, 07/03/2018)
      This work aims to determine kinetic parameters capable of describing the crystallization of sucrose using bench scale and pilot scale reactors. Sucrose was chosen because it is a very important product for Brazil, which ...
    • Produção de ácido glucônico e xarope de frutose a partir de sacarose catalisada por enzimas em reator airlift 

      Mafra, Agnes Cristina Oliveira; http://lattes.cnpq.br/6868423702339380 (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Engenharia Química - PPGEQ, , 21/03/2013)
      The sugarcane sugar (sucrose) is a raw material produced in abundance in Brazil, being attractive to produce high added-value by-products. The gluconic acid (GA) can be obtained by multienzymatic conversion of sucrose, ...
    • Estudo da cristalização da sacarose com adição de antissolvente 

      Mantilla, Hernán Dario Rojas (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Engenharia Química - PPGEQ, , 28/03/2013)
      In the study of the sucrose crystallization process, the nucleation phenomena and crystalline growth have been evaluated, when the systems were submitted to different solvent and operational conditions. The main objective ...
    • Estudo do processo de cristalização de sacarose a partir de soluções provenientes de cana-de-açúcar por resfriamento controlado 

      Merheb, Graciela de Amaral (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Engenharia Química - PPGEQ, , 29/06/2009)
      Today, Brazil is the major producer and exporter of sugar in the world. In the last harvest 2008/2009, 31.5 millions tons were produced, of which 60% were exported providing a 40% of international market share. However, ...