Navegando Teses e dissertações por assunto "Beer"
Itens para a visualização no momento 1-2 of 2
-
Avaliação por RMN de alta resolução da presença de cereais não maltados na produção de cervejas
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Química - PPGQ, Câmpus São Carlos, 16/07/2020)Statistics show that beer is the most widely consumed alcoholic beverage in the world and it is made up of water, barley malt, hops and yeast as main ingredients. The use of non-malted cereals in beer production is common ... -
Espectroscopia Raman amplificada por superfície associada à cromatografia em camada delgada para análise de amostras alimentícias
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Química - PPGQ, Câmpus São Carlos, 13/04/2018)Surface enhancement Raman spectroscopy (SERS) presents the advantages of conventional Raman spectroscopy with the possibility to detect compounds in low levels due to the enhancement on Raman intensity, generated by the ...