Browsing Teses e dissertações by Subject "Nutrientes"
Now showing items 1-2 of 2
-
Determinação da disponibilidade de Ca, Cu, Fe, Mg e Zn em amostras de carnes bovinas, suínas e de frango In natura e processadas termicamente
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Química - PPGQ, , 30/07/2010)In this work, the availability of Ca, Cu, Fe, Mg, and Zn in bovine, pork and chicken meat samples raw and after thermal treatments: water boiled, grilled, microwave, convention oven I 180 oC (FCI) and conventional oven ... -
Avaliação de diferentes estratégias de determinação de nutrientes e potenciais contaminantes em alimentos por técnicas baseadas em laser
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Química - PPGQ, Câmpus São Carlos, 19/10/2018)The present project focuses on the development of strategies for the elemental determination of Ca, Cd, Cr, Cu, Fe, Mg, Pb and Zn in samples of orange juice and dietary supplements by Laser-Induced Breakdown Spectroscopy ...