Browsing Teses e dissertações by Subject "Queijo Artesanal de Leite Cru"
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Bioprospecção de bactérias láticas isoladas do soro-fermento de queijo Porungo com potencial tecnológico
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Biotecnologia e Monitoramento Ambiental - PPGBMA-So, Câmpus Sorocaba, 28/07/2023)Artisanal dairy products often harbor an unknown microbiota due to traditional methods and the use of milk from animals kept by producers. In light of this, elucidating the existing microbial structure through genome ... -
Uso de bactérias do ácido lático isoladas de soro-fermento de queijo Porungo na fabricação e no controle de Staphylococcus aureus em queijo Minas Padrão
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Biotecnologia e Monitoramento Ambiental - PPGBMA-So, Câmpus Sorocaba, 23/08/2024)The increasing demand for healthier foods with fewer synthetic ingredients has driven the development of products containing lactic acid bacteria (LAB), which offer significant health benefits and impart unique characteristics ...