Listar Teses e dissertações por asesor "Pimentel Filho, Natan de Jesus"
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Qualidade do leite e efeito do processamento sobre a segurança microbiológica do Queijo Porungo
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Biotecnologia e Monitoramento Ambiental - PPGBMA-So, Câmpus Sorocaba, 30/07/2024)Porungo is a traditional artisanal cheese produced in the southwestern region of São Paulo state. Although the milk used in its production is not thermally treated, which could pose a risk of pathogen contamination, the ... -
Uso de bactérias do ácido lático isoladas de soro-fermento de queijo Porungo na fabricação e no controle de Staphylococcus aureus em queijo Minas Padrão
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Biotecnologia e Monitoramento Ambiental - PPGBMA-So, Câmpus Sorocaba, 23/08/2024)The increasing demand for healthier foods with fewer synthetic ingredients has driven the development of products containing lactic acid bacteria (LAB), which offer significant health benefits and impart unique characteristics ...