Browsing Genética Evolutiva e Biologia Molecular - PPGGEv by Subject "Bovine"
Now showing items 1-2 of 2
-
Controle epigenético da expressão do gene CAST, relacionado à maciez de carne em bovinos de corte
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Genética Evolutiva e Biologia Molecular - PPGGEv, , 02/08/2013)The Meat tenderness, a trate of economic importance in animal production, is influenced by the intensity of the degradation of myofibrillar proteins in post-mortem. The μ-calpain is the main enzyme responsible for ... -
Avaliação dos efeitos de polimorfismos e da origem parental do alelo na expressão de genes candidatos à característica maciez da carne em bovinos da raça Nelore
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Genética Evolutiva e Biologia Molecular - PPGGEv, , 29/02/2012)Tenderness is the main trait appreciated by consumers of bovine meat, however Nellore animals that comprise the largest part of Brazilian cattle, have lower tenderness when compared with European animals. In this way, it ...