Browsing Biotecnologia - PPGBiotec by CNPq Subject "CIENCIAS AGRARIAS::CIENCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS::TECNOLOGIA DE ALIMENTOS"
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Aplicação de filmes com nanopartículas de prata na conservação de morangos
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Biotecnologia - PPGBiotec, Câmpus São Carlos, 17/12/2014)The consumption of fruits and vegetables has been growing due to the efforts for a healthier diet. In this context, strawberry can be highlighted for its nutritional value and for being a tasty and attractive fruit. ... -
Filmes comestíveis de guacamole: relações entre as proporções dos componentes e as propriedades
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Biotecnologia - PPGBiotec, Câmpus São Carlos, 16/03/2022)The food industry has tried to develop products that meet the requirements of consumers, especially in terms of sensory and health aspects as well as convenience. In times when food delivery has been very frequent, some ... -
Proposta de um modelo para refeições digitais
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Biotecnologia - PPGBiotec, Câmpus São Carlos, 18/12/2017)Innovation is an imperative demand in the food sector, since the segment needs to respond quickly or even anticipate the new demands of consumers. Additive manufacturing food is a disruptive approach that allows to create ... -
Desenvolvimento de processos tecnológicos para preservação e descontaminação de alimentos
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Biotecnologia - PPGBiotec, Câmpus São Carlos, 04/03/2020)Contamination of foods caused by microorganisms occurs through their handling and or processing, which can change their physical-chemical characteristics and decrease shelf life, and cause infection. The objective of this ... -
Fitas comestíveis de banana como veículos para probióticos
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Biotecnologia - PPGBiotec, Câmpus São Carlos, 18/08/2021)Considering the growing demand for products that simultaneously meet the requirements of healthiness, good sensory acceptance and convenience, snacks based on fruits or vegetables have been a strong market trend. Another ... -
Isolamento, caracterização taxonômica e aplicação de leveduras no processo de fabricação de cervejas personalizadas
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Biotecnologia - PPGBiotec, Câmpus São Carlos, 30/07/2022)The brewing market has been expanding with important demands aimed at improving the quality of the drink. One of the alternatives to improve the process would be the identification of yeast strains with unique organoleptic ...