Browsing Química - PPGQ by Subject "Wine"
Now showing items 1-2 of 2
-
Espectroscopia Raman amplificada por superfície associada à cromatografia em camada delgada para análise de amostras alimentícias
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Química - PPGQ, Câmpus São Carlos, 13/04/2018)Surface enhancement Raman spectroscopy (SERS) presents the advantages of conventional Raman spectroscopy with the possibility to detect compounds in low levels due to the enhancement on Raman intensity, generated by the ... -
Desenvolvimento de procedimentos automáticos para determinação fotométrica de alumínio em água potável e etanol em vinhos empregando o processo de multicomutação em análise em fluxo
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Química - PPGQ, Câmpus São Carlos, 28/05/2024)The quality of drinking water is crucial for public health, as is the quality of wines for the food industry. Aluminum, which poses health risks such as neurological disorders, has a maximum allowable limit of 200 µg L-1 ...