• Florestas comestíveis, o potencial da biodiversidade alimentar nativa na Floresta Nacional de Ipanema 

      Guilherme, André (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Sustentabilidade na Gestão Ambiental - PPGSGA-So, Câmpus Sorocaba, 05/10/2022)
      Currently 50.104 of 381.959 accepted plant species, 13.11% of the world flora, are Brazilian, many of them with real or potencial value for agriculture and food. Also known as food biodiversity, numerous of these negletcted ...
    • Avaliação da conectividade florestal em paisagem urbana 

      Ribeiro, Marina Pannunzio (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Planejamento e Uso de Recursos Renováveis - PPGPUR-So, Câmpus Sorocaba, 26/04/2019)
      Urbanization is a crescent anthropogenic process, and it is also considered one of the major threats to natural areas and biodiversity conservation. Thus, in order to mitigate its impacts, many strategies have been developed, ...