• Importância do núcleo parabraquial lateral no controle do equilíbrio hidromineral em modelo animal de hipertensão essencial 

      Guillen, Camilla Dias (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa Interinstitucional de Pós-Graduação em Ciências Fisiológicas - PIPGCF, Câmpus São Carlos, 05/07/2018)
      Excessive salt intake has been associated with the development or worsening of chronic diseases such as hypertension. Spontaneously hypertensive rats (SHR) have a typical increased sodium preference. The lateral parabrachial ...
    • Respostas comportamentais e autonômicas induzidas pela privação hídrica em ratos espontaneamente hipertensos 

      Pereira Junior, Emilson Donizete (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa Interinstitucional de Pós-Graduação em Ciências Fisiológicas - PIPGCF, Câmpus São Carlos, 13/09/2022)
      Excess ingested NaCl can facilitate the onset and development of chronic diseases, including hypertension. The increase in salt palatability is usually the reason for excessive consumption of NaCl. Spontaneously hypertensive ...
    • Efeito do estrógeno na palatabilidade ao sódio de ratas com apetite ao sódio 

      Pereira Junior, Emilson Donizete (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa Interinstitucional de Pós-Graduação em Ciências Fisiológicas - PIPGCF, Câmpus São Carlos, 30/05/2018)
      Excessive salt intake has been associated with the development or worsening of chronic diseases such as hypertension. Spontaneously hypertensive rats (SHR) have a typical increased sodium preference. Estrogen influences ...