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Permeabilidade de filmes plásticos com nanopartículas de prata utilizados na armazenagem de morangos
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Biotecnologia - PPGBiotec, Câmpus São Carlos, 25/09/2015)Due to the high postharvest losses of fruit and vegetable, the development of new technologies, aiming to reduce losses and maintain quality has greatly increased. Improved packaging can bring great benefits to the whole ... -
Aplicação de filmes com nanopartículas de prata na conservação de morangos
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Biotecnologia - PPGBiotec, Câmpus São Carlos, 17/12/2014)The consumption of fruits and vegetables has been growing due to the efforts for a healthier diet. In this context, strawberry can be highlighted for its nutritional value and for being a tasty and attractive fruit. ... -
Revestimento nanoestruturado de cera de carnaúba na manutenção da qualidade pós-colheita de tomates
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Biotecnologia - PPGBiotec, Câmpus São Carlos, 31/07/2015)Tomato is one of the most popular and consumed vegetable. However it is highly perishable because of its high water content. Post-harvest technologies of fruits and vegetables try to increase the shelf life of fruits, ... -
Removedores de etileno baseados em plataformas nanométricas de sílica e alumina impregnadas com permanganato de potássio para aplicações em póscolheita de frutas e hortaliças
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Biotecnologia - PPGBiotec, Câmpus São Carlos, 30/03/2015)Horticultural crops are an important food source for global population. However, crops still show high rates of postharvest losses, due to its high perishability. Ethylene is a plant hormone that regulates aspects such as ... -
Desenvolvimento de plataformas baseadas em alumina e sílica nanoestruturadas com permanganato de potássio para uso como sensor colorimétrico de maturação de tomates cv. Pizzadoro
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Biotecnologia - PPGBiotec, Câmpus São Carlos, 01/06/2015)Fruit quality is closely related to its physical characteristics, such as surface color and firmness, and are directly associated to the ethylene production (C2H4), which is the ripening hormone responsible for initiating ... -
Avaliação da atividade antimicrobiana de nanopartículas de óxido de zinco, óxido de cobre e prata em bactérias Gram-positivas e Gram-negativas.
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Biotecnologia - PPGBiotec, Câmpus São Carlos, 28/09/2018)The use of antimicrobials in packages, in particular metal oxides, can be effective in inhibiting or retarding the growth of microorganisms, thus enabling a longer expiration date of foods. The main objective of this work ...