• Contribuição do sistema de gestão empresarial (SGE) à efetivação da estratégia de produção 

      Gonzalez, Cleber Camacho (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Engenharia de Produção - PPGEP, , 06/08/2008)
      This work assumes that the success of an enterprise can be reached out more easily if the strategic hierarchies are respected. Thus, the decisions referring to the operational area ought to follow the paths proposed by the ...
    • O uso do ERP (enterprise resource planning) e seu impacto na gestão de suprimentos em empresas da indústria de alimentos processados. 

      Souza, Ludmila Cerqueira (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Engenharia de Produção - PPGEP, , 22/07/2005)
      In the past two decades, the manufacture companies have been faced significant changes in their business area, and the most evident and important was occurred in productive, organizational, technological and financial ...
    • Impactos do EDI e da Internet na logística de empresas da indústria de alimentos 

      Ferreira, Karine Araújo (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Engenharia de Produção - PPGEP, , 02/08/2005)
      Operations management in the global economy has induced food industry s companies to promote a productive reorganization which can be verified by the technological, organizational and commercial changes in their activities. ...
    • A regulação social do trabalho em sistemas ERP 

      Ponce, Ana Maria Carlos (Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Engenharia de Produção - PPGEP, , 04/09/2012)
      The ERP - Enterprise Resource Planning is considered one of the most important strategies for organizations in a business scenario that reconfigures itself permanently. Most researches on this subject follows a ...