ListarCentro de Ciências da Natureza - CCN por tema "Segurança alimentar"
Mostrando ítems 1-7 de 7
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O comportamento do consumidor de alimentos no contexto pós-pandemia
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, , Câmpus Lagoa do Sino, 03/04/2023)The Covid-19 pandemic caused impacts around the world, interfering in the business models, social dynamics and the population's routine, especially in their eating habits. In addition to encouraging consumers to seek a ... -
A política de garantia de preços mínimos (PGPM) e estoques públicos brasileiros no contexto da pandemia da COVID-19: o caso do abastecimento de arroz e seus impactos para a segurança alimentar
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, , Câmpus Lagoa do Sino, 06/04/2022)Access to food is one of the principles of food security, which is presented as one of the premises for promoting the dignity of the human person. The guarantee of food security and the human right to adequate food (DHAA) ... -
Política de preços mínimos e segurança alimentar no Brasil: análise das ações governamentais sobre produtos da cesta básica nacional
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, , Câmpus Lagoa do Sino, 22/01/2024)The theme of hunger gained prominence in the 20th century, leading to the establishment of the food and agriculture organization of the united nations due to the need to ensure access to food. In brazil, the adherence to ... -
Indicativos de transtornos alimentares e segurança alimentar da comunidade LGBTQIAPN+: uma análise no campus Lagoa do Sino da UFSCar
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, , Câmpus Lagoa do Sino, 14/08/2023)This research study analyzes food safety and eating disorders in the LGBTQIAPN+ community of the Lagoa do Sino campus of UFSCar. In a global context, food safety ensures continuous access to food in adequate quantity and ... -
Segurança do alimento e segurança alimentar: uma análise a partir da agroindústria familiar de derivados de leite na microrregião de Itapetininga – SP
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, , Câmpus Lagoa do Sino, 11/04/2022)This research analyzes the production of dairy products by family farmers in the Microregion of Itapetininga - SP, and aims to provide a Food Safety Indicator (ISA) derived from dairy products and the safety grau to feed ... -
Aplicação de sensores eletroquímicos com (nano)materiais de carbono na área de Food Safety: uma revisão bibliográfica
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, , Câmpus Lagoa do Sino, 08/04/2022)Food safety and food security are extremely relevant concepts worldwide, so they are covered in three of the seventeen sustainable development goals of the United Nations (UN) and such concepts start from the human right ... -
Integração ao mercado, autoconsumo e segurança alimentar: uma análise dos agricultores familiares no município de Campina do Monte Alegre – SP
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, , Câmpus Lagoa do Sino, 12/11/2020)Food insecurity has been an alarming issue for many years, being the focus of several studies in different countries. As a way of contributing to this theme, this work started from the hypothesis that integration to markets ...