Browsing Mestrado Profissional em Química - PPGQ by Advisor "cc86aeec-dd0e-4a5e-9ae0-d3a038091433"
Now showing items 1-5 of 5
-
Combinação de infravermelho próximo e ferramentas quimiométricas para análise de material desfibrado de cana-de-açúcar
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação de Mestrado Profissional em Química - PPGQ, Câmpus São Carlos, 29/01/2015)The Monsanto Company presents in one of its segments the development of varieties of sugacane which have high productivity. The productive capacity of these clones is measured using at lest six analytical parameters: ... -
Desenvolvimento e otimização de método cromatográfico para separação de três ativos e suas respectivas impurezas com aplicação de planejamento fatorial
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação de Mestrado Profissional em Química - PPGQ, Câmpus São Carlos, 28/03/2022)An essential part of the development of a new drug is the development of methods to analyze the products during the stage of development and throughout their useful life to ensure quality and safety for patients. The ... -
Determinação dos nucleotídeos inosina 5’monofosfato (5’imp) e guanosina 5’ monofosfato (5´gmp) em extrato industrial de levedura utilizando a quimiometria e a espectrofotometria
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação de Mestrado Profissional em Química - PPGQ, Câmpus São Carlos, 20/11/2014)It has being proposed in this paper, a spectrophotometric method to determine simultaneously the compounds Inosine 5 'monophosphate (5'IMP) and guanosine 5' monophosphate (5'GMP) in extracts of dry yeast (final product) ... -
Avaliação de procedimentos de digestão de amostras da cadeia produtiva de materiais escolares usando forno de micro-ondas com cavidade
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação de Mestrado Profissional em Química - PPGQ, Câmpus São Carlos, 19/09/2014)This study aimed to optimize the digestion of solid samples using microwave oven with closed flasks and understand the physicochemical parameters involved in this process. The development of this study was based on EN71 / ... -
Avaliação da influência de parâmetros físico-químicos na concentração de composto químico em snack frito: emprego de ferramentas quimiométricas e estatística
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação de Mestrado Profissional em Química - PPGQ, Câmpus São Carlos, 08/12/2021)PepsiCo presents an extensive product portfolio, and it is one of the world's leading food companies. Among its segments, the Salty Snacks category is one of the most important to the company, featuring global brands such ...