Subcomunidades nesta comunidade

Submissões recentes

  • O Programa de Aquisição de Alimentos (PAA) no acampamento Elizabeth Teixeira Limeira-SP: acesso, possibilidades e limitações. 

    Gil Jimenez Fernandes, Karla Elizabeth; http://lattes.cnpq.br/3954018819516622 (Universidade Federal de São CarlosUFSCarPrograma de Pós-graduação em Agroecologia e Desenvolvimento Rural (Campus ARARAS)Câmpus Araras, 2017-08-17)
    Food security has been a constant concern in the world since the mid-twentieth century, manifested by world leaders in the post-war period and materialized in the holding of the United Nations Conference on Agriculture and ...
  • Avaliação físico-química e sensorial de caldo de cana-de-açúcar 

    Soares, Eduardo Alessandro; http://lattes.cnpq.br/6295118746595945 (Universidade Federal de São CarlosUFSCarPrograma de Pós-graduação em Agroecologia e Desenvolvimento Rural (Campus ARARAS)Câmpus Araras, 2017-03-21)
    This study aimed to evaluate the physicochemical and sensory characteristics of sugarcane juice (garapa) of seven varieties RB (Republic of Brazil) and correlate agronomic important aspects for obtaining garapa. The garapas ...
  • Produção de ácido indol acético in vitro por Torulaspora globosa 

    Albertini, Jéssica; http://lattes.cnpq.br/7803960030368793 (Universidade Federal de São CarlosUFSCarPrograma de Pós-graduação em Produção Vegetal e Bioprocessos Associados (Campus ARARAS)Câmpus Araras, 2017-05-02)
    The indole acetic acid (IAA) is a phytohormone capable of providing fast responses to plant development such as cell elongation and differentiation and division of cells. It is known that exist in the rhizosphere there ...
  • Detecção de Leifsonia xyli subsp xyli em mudas-pré-brotadas de cana-de-açúcar 

    Oliveira, Danielle de; http://lattes.cnpq.br/7025690207258021 (Universidade Federal de São CarlosUFSCarPrograma de Pós-graduação em Produção Vegetal e Bioprocessos Associados (Campus ARARAS)Câmpus Araras, 2017-06-29)
    The first great change in recent years of the Brazilian sugarcane industry occurred when mechanical harvest replaced the manual cuttings of burned canes. The second transformation has started with mechanization of planting ...
  • Avaliação de microbacias hidrográficas para a conservação de áreas ripárias 

    Santos, Rafael Marini Paschoaletti Perri dos; http://lattes.cnpq.br/5371966843521334 (Universidade Federal de São CarlosUFSCarPrograma de Pós-graduação em Agricultura e Ambiente (Campus ARARAS)Câmpus Araras, 2017-06-27)
    Nowadays, society has a challenge to deal with sustainable water use. High demand and water contamination, environmental degradation and the unpredictability of climate changes are some water insecurity causes. Riparian ...
  • Mapeamento de QTLs e eQTLs associados à reação a “Candidatus Liberibacter asiaticus” em Poncirus trifoliata, Citrus sunki e híbridos 

    Soratto, Tatiany Aparecida Teixeira; http://lattes.cnpq.br/9159491988410130 (Universidade Federal de São CarlosUFSCarPrograma de Pós-graduação em Produção Vegetal e Bioprocessos Associados (Campus ARARAS)Câmpus Araras, 2017-09-01)
    The Centro APTA Citros Sylvio Moreira/IAC has been conducting an extensive breeding program of citrus via directed crosses. In a previous study with Citrushuanglongbing pathosystem (HLB) held in our group, using a population ...
  • Sistemas de manejo e variedades de cana-de-açúcar na composição da vinhaça de cachaça de alambique 

    Mattos, Danilo Sidney; http://lattes.cnpq.br/4021511723399773 (Universidade Federal de São CarlosUFSCarPrograma de Pós-graduação em Produção Vegetal e Bioprocessos Associados (Campus ARARAS)Câmpus Araras, 2017-04-27)
    The productive chain of the alembic cachaca is one of the most promising in the developing agroindustry in Brazil. The vinasse is the main waste of the productive activity, due to the large volume generated. The environmental ...
  • Formação de um banco ativo de germoplasma, seleção de acessos e propagação vegetativa de Bougainvillea 

    Foschini, Jessica; http://lattes.cnpq.br/4992853958768276 (Universidade Federal de São CarlosUFSCarPrograma de Pós-graduação em Produção Vegetal e Bioprocessos Associados (Campus ARARAS)Câmpus Araras, 2017-10-04)
    The world market of flowers and ornamental plants have been demonstrating high growth along the last years. Accompanying this growth, it is also observed the increase of the interest by the study and production of new ...
  • Simulação do comportamento de íons em solos altamente intemperizados utilizando o modelo de capacitância constante 

    Silva, Luiz Gabriel da; http://lattes.cnpq.br/9832175220121645 (Universidade Federal de São CarlosUFSCarPrograma de Pós-graduação em Agricultura e Ambiente (Campus ARARAS)Câmpus Araras, 2017-03-13)
    Agriculture is a very important economic activity in Brazil, and almost all cultures are grown directly on the soil. Thus, improve the knowledge of soil behavior is fundamental for the improvement of agricultural practices ...
  • Efeito do sistema de fermentação, da adição de etanol ao tratamento ácido e da contaminação por Lactobacillus sp na produção de etanol 

    Costa, Marcelo Augusto de Souza; http://lattes.cnpq.br/4776573073140781 (Universidade Federal de São CarlosUFSCarPrograma de Pós-graduação em Produção Vegetal e Bioprocessos Associados (Campus ARARAS)Câmpus Araras, 2017-04-10)
    The fermentation is one of the most critical steps of the fuel ethanol production. Some factors directly influence the fermentation efficiency, such as the fermentation system, the selected yeast and the bacterial ...
  • Utilização do metabissulfito de potássio no processo de fermentação etanólica para controle de leveduras e bactérias contaminantes 

    Paraluppi, Anna Lívia; http://lattes.cnpq.br/6027643222021867 (Universidade Federal de São CarlosUFSCarPrograma de Pós-graduação em Produção Vegetal e Bioprocessos Associados (Campus ARARAS)Câmpus Araras, 2017-04-11)
    One of the main concerns in the ethanol-producing industries is the growth control of undesirable microorganisms that can cause decrease in the fermentative yield. Among non-Saccharomyces yeasts which can contaminate ...
  • Otimização de parâmetros para edição de genoma via CRISPR/CAS9 em citros 

    Bernardi, Amanda de Carvalho; http://lattes.cnpq.br/3138057365035874 (Universidade Federal de São CarlosUFSCarPrograma de Pós-graduação em Produção Vegetal e Bioprocessos Associados (Campus ARARAS)Câmpus Araras, 2017-08-31)
    The genus Citrus contains a wide variety of fruit-producing species such as oranges, lemons, limes and mandarins that are highly popular in the world. Brazil is one of the main citrus producers, currently leading the world ...
  • Um estudo sobre a percepção da qualidade do saneamento ambiental, das práticas cotidianas e da história das propriedades certificadas produtoras de orgânicos em Ouro Fino, MG 

    Resende, Rachel Germiniani; http://lattes.cnpq.br/7429967326868588 (Universidade Federal de São CarlosUFSCarPrograma de Pós-graduação em Agroecologia e Desenvolvimento Rural (Campus ARARAS)Câmpus Araras, 2017-10-16)
    The present research had the objective of characterizing and analyzing the quality of rural environmental sanitation in the organic producing properties in the municipality of Ouro Fino, through a survey on environmental ...
  • Desempenho de mudas de alface produzidas nos diferentes volumes de células em bandejas e cultivadas em sistema hidropônico 

    Lima, Tiago José Leme de; http://lattes.cnpq.br/8466019905883104 (Universidade Federal de São CarlosUFSCarPrograma de Pós-graduação em Produção Vegetal e Bioprocessos Associados (Campus ARARAS)Câmpus Araras, 2017-04-05)
    The hydroponic cultivation of lettuce in the NFT (Nutrient Film Technique) system has use seedlings obtained in trays with smaller volumes, requiring two transplants (from the tray to the nursery and then to the definitive). ...
  • Solubilização in vitro de fosfato por Torulaspora globosa 

    Rocha, Renata Kühl; http://lattes.cnpq.br/3962441453324220 (Universidade Federal de São CarlosUFSCarPrograma de Pós-graduação em Produção Vegetal e Bioprocessos Associados (Campus ARARAS)Câmpus Araras, 2017-05-02)
    Soil is an environment with great microbial diversity. Filamentous fungi and bacteria have been known for decades for the ability to stimulate plant development. Recently, studies have shown that yeasts are also capable ...
  • Irrigação subsuperficial deficitária no cultivo de tomateiro em casa de vegetação 

    Mendonça, Thaís Grandizoli; http://lattes.cnpq.br/3589453023569703 (Universidade Federal de São CarlosUFSCarPrograma de Pós-graduação em Agricultura e Ambiente (Campus ARARAS)Câmpus Araras, 2017-04-17)
    The tomato is a demanding crop in regards to water and is among the most consumed vegetables in Brazil. The search for alternatives to improve tomato productivity, as well as reduce the water use in the crop cycle, is ...
  • Análise do Programa de Aquisição de Alimentos (PAA) no território indígena Caramuru Catarina Paraguaçu no município de Pau Brasil (BA) 

    Teixeira, Carine Andrade; http://lattes.cnpq.br/3154343412978361 (Universidade Federal de São CarlosUFSCarPrograma de Pós-graduação em Agroecologia e Desenvolvimento Rural (Campus ARARAS)Câmpus Araras, 2016-08-24)
    This study have the objective to analyze the mechanisms of acess of the Indigenous in the Food Acquisition Program (PAA) starting from the trajectory of participation of Pataxós Hãhãhãe Territory Caramuru-Paraguaçu, ...
  • Monitoramento participativo de sistemas agroflorestais nos assentamentos do município de Iperó - SP 

    Oliveira, José Eduardo de; http://lattes.cnpq.br/7224782558662455 (Universidade Federal de São CarlosUFSCarPrograma de Pós-graduação em Agroecologia e Desenvolvimento Rural (Campus ARARAS)Câmpus Araras, 2016-09-14)
    Support the agroecological transition processes in Horto Bela Vista and Ipanema settlements, in Iperó-SP, is an important demand since the entire region is in the buffer zone of the Ipanema National Forest. Recently, ...
  • Impactos ambientais da zona rural e urbana na qualidade da água do Ribeirão das Araras 

    Bentos, Adriel Barboza; http://lattes.cnpq.br/5702789962514874 (Universidade Federal de São CarlosUFSCarPrograma de Pós-graduação em Agroecologia e Desenvolvimento Rural (Campus ARARAS)Câmpus Araras, 2016-03-09)
    Agriculture, urbanization and industrialization are some of the human activities that are constantly generating negative impacts on the environment. Much of this degradation directly affects exhaustible lotic systems ...
  • Mapeamento de QTLs associados à resistência a Alternaria alternata em híbridos de citros 

    Campos, Kelly Aparecida Fernandes de; http://lattes.cnpq.br/2836875826060702 (Universidade Federal de São CarlosUFSCarPrograma de Pós-graduação em Produção Vegetal e Bioprocessos Associados (Campus ARARAS)Câmpus Araras, 2016-08-29)
    Alternaria brown spot (ABS) disease is caused by a fungus of Alternaria genus, that causes injury and fruit depreciation, leaves fall, drought of pointers and new shoots. The action of the fungus Alternaria alternata f. ...

Ver mais