Browsing Centro de Ciências Agrárias - CCA by CNPq Subject "CIENCIAS AGRARIAS::CIENCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS::ENGENHARIA DE ALIMENTOS"
Now showing items 1-2 of 2
-
Elaboração de farinhas e biscoitos com resíduos da agroindústria familiar da região de Araras
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Agroecologia e Desenvolvimento Rural - PPGADR-Ar, Câmpus Araras, 08/05/2020)Studies indicate that food waste in Brazil reaches 26 million tons per year, being able to feed about 35 million people, with 60% of the urban waste generated being of food origin. Family agribusinesses produce minimally ... -
Influência das interações entre leveduras e bactérias contaminantes no rendimento da fermentação etanólica
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Produção Vegetal e Bioprocessos Associados - PPGPVBA-Ar, Câmpus Araras, 24/06/2024)Brazil is recognized worldwide for its pioneering role in integrating ethanol into its energy matrix, produced via fermentation using yeast strains, particularly Saccharomyces cerevisiae, and sugarcane juice or molasses. ...