Browsing Centro de Ciências Agrárias - CCA by Subject "Açúcar mascavo"
Now showing items 1-5 of 5
-
Avaliação de impactos ambientais da agroindustrialização canavieira na Cooperativa de Produção Agropecuária Vitória (COPAVI): um estudo de caso da produção de açúcar mascavo
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Agroecologia e Desenvolvimento Rural - PPGADR-Ar, , 04/07/2011) -
Influência dos sistemas de produção, convencional e orgânico, na qualidade da cana-de-açúcar (Saccharum spp) e do açúcar mascavo
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Agroecologia e Desenvolvimento Rural - PPGADR-Ar, , 27/09/2012)The brown sugar is a sweetener with nutritional characteristics, obtained directly from the concentration of sugarcane juice freshly extracted. Its production does not require usage of any chemical additives, so that it ... -
Açúcar mascavo adicionado de açúcar bruto de alta polarização (Very High Polarization- VHP): uma avaliação tecnológica visando o desenvolvimento rural da agroindústria familiar.
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Agroecologia e Desenvolvimento Rural - PPGADR-Ar, Câmpus Araras, 13/12/2017)In Brazil, brown sugar has only the value of polarization as a quality standard required by its own legislation, however, this value (90% polarization) does not represent the reality of the products found in the market. ... -
Qualidade microbiológica, físico-química, instrumental e sensorial de marcas de açúcares mascavo
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Agroecologia e Desenvolvimento Rural - PPGADR-Ar, Câmpus Araras, 19/04/2017)The present work aimed to evaluate the microbiological, physical-chemical, instrumental and sensory quality of brown sugar brands in order to produce data on the identity of this product. We analyzed 15 brands, obtained ... -
Teores de nutrientes minerais e metais pesados em açúcar mascavo produzido por diferentes sistemas orgânicos e convencionais
(Universidade Federal de São Carlos, UFSCar, Programa de Pós-Graduação em Agroecologia e Desenvolvimento Rural - PPGADR-Ar, , 29/08/2014)The levels of Cu, Zn, Mn, Fe, Pb and Cd were determined in brown sugar from sugar cane produced by different crop systems in the organic and conventional systems. Pb e Cd were determined by atomic absorption spectrometry ...